UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-28 20:21

Battai Sugár Katinkát és Keszthelyi Zsombort is elismerte a FIE

A kardozó Battai Sugár Katinka és a párbajtőröző Keszthelyi Zsombor is díjat kapott a Nemzetközi Vívószövetség Lausanne-ban tartott kongresszusán.

A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) székhelyén, Lausanne-ban tartották a testület kongresszusát, amelyen a kardozó Battai Sugár Katinka és a párbajtőröző Keszthelyi Zsombor is elismerésben részesült – számol be a hazai szövetség honlapja. A két 19 éves kiválóság a junior-világkupán való győzelemért kapott elismerést. 
Mindkét fiatal pazar évet tudhat maga mögött.

A Budapesti Honvédot erősítő

Keszthelyi megnyerte a junior-világ-, valamint Európa-bajnokságot, és miután mindkét esemény döntőjében mérhetetlen sportszerűségéről téve tanúságot a neki ítélt pontnál jelezte a bírónak, hogy nem az ellenfelét találta el, a FIE Fair Play-díját is átvehette.
Keszthelyi Zsombor két elismerést is kapott FIE-től Forrás: hunfencing.hu

A DEAC-ban edződő

Battai felnőtt-világbajnokságot nyert a női kardcsapattal, és ugyanúgy csapatban győzött a tallinni U23-as és az újvidéki junior Eb-n, valamint szerzett ezüstöt a dubaji junior-vb-n. Egyéniben pedig a junior-vb-n és Eb-n is a harmadik helynek örülhetett.
Battai Sugár Katinka rendkívül sikeres évet zárt Forrás: hunfencing.hu

A kongresszuson a háromszoros olimpiai bajnok kardvívót, Szilágyi Áront is kitüntették a vk-sikere okán, távollétében a hazai szövetség elnöke, Csampa Zsolt vette át a díját. A magyar küldöttségben Tamás Henriette, a Magyar Vívószövetség főtitkára is ott volt.

(Kiemelt képen: Csampa Zsolt, Battai Sugár, Tamás Henriette és Keszthelyi Zsombor Forrás: hunfencing.hu)