UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-12-04 16:36

Negyedik lett a női párbajtőrcsapat a junior-világkupaversenyen

Negyedik helyet szerzett a Gachályi Gréta, Gálfalvy Nóra, Salamon Réka, Szarvas Rita összeállítású női párbajtőrcsapat a laupheimi junior-világkupaversenyen.

Értékes negyedik helyet szerzett a Gachályi Gréta, Gálfalvy Nóra, Salamon Réka, Szarvas Rita összetételű női párbajtőrcsapat a laupheimi junior-világkupaversenyen - számolt be a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) az elért eredményekről. A Partali Csaba által vezetett együttesben többen is új feladatokat kaptak a csapatban a korábbiakhoz képest, elvégre két vezéregyénisége is kiöregedett a fegyvernemnek.

Egészen az elődöntőig kíválóan oldották meg a rájuk bízott feladatokat a fiatalok:

A kadét korú Gachályi Gréta vezérletével Nagy-Britanniát 39:34-re, míg a negyeddöntőben a házigazda németeket 45:33-ra győzték le.

Az elődöntőben azonban az olaszok bizonyultak jobbnak, 45:26-ra győztek. ezt követően pedig a harmadik helyért folytatott küzdelemben az Egyesült Államoktól szenvedtek vereséget (45:22). A negyedik hely a szövetségi beszámoló szerint jó idénykezdetnek mondható annak tükrében, hogy Wimmer Dorina nem vívott, mivel ő a felnőtt vk-ra készülő csapat kanadai edzőtáborához csatlakozott.

 

(Kiemelt kép: Gachályi Gréta, Szarvas Rita, Partali Csaba válogatott edző, Gálfalvy Réka és Salamon Réka. Forrás: hunfencing.hu)