UtánpótlásSport
2024. június 21.
  • instagram
U16-OS FIÚ VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MÁLTA JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-09 20:55

Az Eb-címvédővel is találkozik az U19-es válogatott az elitkörben

Az U17-es magyar válogatott – a 2023-as Európa-bajnokság rendezőjeként – nem érdekelt a tavaszi elitkörben, az U19-esek viszont pályára lépnek tavasszal. A Szélesi Zoltán vezette együttes a címvédő angolok mellett a török és az izlandi válogatottat kapta ellenfélnek. Az elitkör küzdelmeit március 22-28. között Angliában rendezik.

„Első ránézésre is látszik, hogy nagyon nehéz a csoportunk, a címvédő angolok minden korosztályban kiemelkednek a mezőnyből, de a másik két riválisunk is remek játékerőt képvisel. A török és az izlandi válogatottról egyaránt elmondható, hogy fizikálisan erős játékosokból állnak, sosem könnyű ellenük játszani. Természetesen részletesen kielemezzük mindhárom ellenfelünket, és a tapasztaltok alapján igyekszünk majd kialakítani a stratégiánkat. Fontos lesz, hogy milyen állapotban lesznek tavasszal a játékosaink, a megfelelő formához elsősorban arra lesz szükség, hogy minél többet játszanak minél magasabb szinten az Eb-selejtezőkig" – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A következő U17-es korosztály jövő ősszel a bosnyák, a bolgár és az andorrai válogatott ellen játszik az elitkörbe jutásért, méghozzá hazai pályán, mivel ennek a csoportnak Magyarország lesz a rendezője 2023. október 25-31. között.

A jelenlegi U18-as együttes is jövő ősszel kezdi meg a szereplését az U19-es Eb-selejtezőkben: három ellenfele a norvég, a lett és a gibraltári válogatott lesz. A csoportkört Lettországban rendezik meg 2023. október 11-17. között.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)