UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2022-12-09 20:30

Utánpótlás-konferencia: tét az üzletben, tét a sportban

Csütörtökön nagy sikerrel, telt házas közönség előtt rendezték meg a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában az Egy nap az utánpótlásért című konferenciát. Az Utanpótlássport szerkesztőségének eseményén az olimpiai bajnok öttusázó, motivációs tréner, sportesemény-tanácsadó Mizsér Attila is előadást tartott, méghozzá arról, hogy milyen a munkaerőpiacon hasznosítható készségeket fejleszt a sport.

A Lurdy Ház Konferencia- és Rendezvényközpontjában csütörtökön tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Egy nap az utánpótlásért elnevezésű konferenciát az Utánpótlássport szerkesztősége. Az eseményt – ahogy a telt ház is mutatta – nagy érdeklődést övezte, ami nem csoda, hiszen ismét klasszis előadókat hallgathatott a közönség.

A nap utolsó előadójaként lépett a színpadra az olimpiai bajnok öttusázó, motivációs tréner, sportesemény-tanácsadó Mizsér Attila, aki speciális, egyben fontos témát mutatott be közelebbről: hogy milyen a munkaerőpiacon hasznosítható készségeket fejleszt a sport.

Mizsér Attila Fotó: Mura László

Mizsér hangsúlyozta a sport pozitív hatásait a vállalati közegben, akár egy csapatépítő foglalkozás keretein belül, hiszen a közös mozgás öröme a kapcsolatok és a hangulat javítása esetében is kulcsfontosságú lehet. Ebben kulcsszereplők lehetnek az adott sportág versenyzői, képviselői, akik közreműködőként fontos elemei a programnak. A két szféra együtt dolgozik, összekapcsolódik:

tét az üzletben, tét a sportban

– mondja az előadás alcíme, ami egyben a Sport-Life Balance-program lényege is. A kölcsönös értékteremtés jegyében zajló együttműködés nem ér véget, hiszen – miután a versenyzők/edzők az edukációs workshopon elsajátítják a vállalati kultúra sajátosságait, és kapcsolatrendszert is építenek a vállalkozásokkal, így a későbbiekben is folytatódhat, fenntartható a koncepció.

Az elhangzottakra az előadás végén gyakorlati példát is hozott Mizsér, akit a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke, Erdősi Zoltán felkért, hogy legyen a fővédnöke a jövőre rendezendő egyetemi ultimate frizbi-világbajnokságnak, amelyen a már említett programban részt vevő helyi versenyzők (fókuszban a DEAC sportági szakosztálya) remélhetőleg alkalmazzák majd a képzésen tanultakat.

(A kiemelt képet készítette: Mura László)