UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-12-10 13:06

Viszkeleti Villő három korosztályos világversenyen is remekelt az idén

Az év legjobb ifjúsági leányatlétájának választott kalapácsvető, Viszkeleti Villő három korosztályos világversenyen is nagyszerűen teljesített az idén.

A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Viszkeleti Villő nem érdemtelenül nyerte el itthon az év legjobb ifjúsági leányatlétájának járó elismerést. A 17 éves ígéret az idén

a normandiai Gymnasiadén bronz-, a jeruzsálemi U18-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, a Caliban rendezett U20-as világbajnokságon pedig az előkelő ötödik helyen zárt.

Az U18-as világranglistán a háromkilós (70,25 m) és a felnőtt-, négykilós szerrel (62,25 m) is a második Villő a hazai szövetség portáljának adott interjújában elmondta, hogy:

„Jól sikerült a 2022-es évadom, a világversenyeket külön kiemelném. Utólag nagyon boldog vagyok az ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett ezüstéremmel kapcsolatban is, majd jött a junior-vb, amely óriási meglepetés volt számomra. Örülök annak az ötödik helynek, amit Kolumbiában szereztem, büszke vagyok rá.”

Németh László és Németh Zsolt tanítványa jövőre hivatalosan is az U20-as korosztályba lép, a céljai pedig nem sokban különböznek az eddigiektől.

„Az U20-as Európa-bajnokság ugyanúgy Jeruzsálemben lesz, mint ahogyan idén az U18-as volt, ott szeretnék nagyon jól teljesíteni. Konkrét helyezést korai lenne kitűzni, de a legjobb nyolcban megint jó lenne ott lenni. 

Ha sikerül tovább erősödni az alapozás során, és a technikám is összeáll, akkor lehetnek ebből nagy dobások.

A teljes interjú ITT olvasható.

(Kiemelt képen: Viszkeleti Villő Forrás: MASZ)