UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-11 17:04

A 16 éves Papp Dorka két góllal debütált a Bajnokok Ligájában

A 16 éves ferencvárosi jobbszélső, Papp Dorka két góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a CSM Bucuresti elleni csoportmeccsen; a fiatal a debütálással kapcsolatban nyilatkozott.

Nyolcadik Bajnokok Ligája-meccsét játszotta a szezonban a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely hazai pályán négy góllal kikapott a CSM Bucuresti csapatától. A román együttes a szünetben hat találattal vezetett, amiből a fővárosiak a második félidőben csak kettőt tudtak lefaragni, így a negyedik vereségüket könyvelhették el a jelenlegi sorozatban.

A mérkőzésen debütált a Bajnokok Ligájában a mindössze 16 éves jobbszélső, Papp Dorka, aki alig ocsúdott fel az első (két héttel ezelőtti) NB I-es meccséből, máris a nemzetközi nagyszínpadon bizonyíthatott. A NEKA ellen két góllal jelentkező – legtöbbször a klub NB I/B-s és U19-es első osztályú csapatában lehetőséget kapó – fiatal a fővárosiakat sújtó sérüléshullám miatt kapott szerepet, ha pedig ott volt, kétszer a bukarestieknek is bevette a hálóját.

Az FTC játékosára a korosztályos válogatottban is számítanak: a nyáron a serdülő leánycsapat tagjaként EYOF-ot nyert, ráadásul fontos tagja volt az együttesnek, a döntőben kétszer is betalált. Ősszel már az ifik között szerepelhetett, október végén két meccsen hét gólt szerzett Románia korosztályos legjobbjai ellen.

„Érhető módon új élmény volt BL-meccsen pályára lépni, de ugyanúgy álltam hozzá, mint bármely más összecsapáshoz – mondta a FradiMédiának Papp. – A lányok rengeteget segítenek, így nincs nehéz dolgom. A mérkőzés első félidejét elrontottuk, a másodikban viszont ügyesebbek voltunk, összeszedtük magunkat, nagyon büszke vagyok a lányokra!

Hihetetlen, hogy itt játszhatok, és Elek Gábor bizalmat adott nekem.”

 (A kiemelt képen: Papp Dorka / Forrás: fradi.hu)