UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-12 16:57

Egy győzelem és egy vereség a férfi U19-es futsalválogatott évzáró túráján

Csehországi túrával zárta a 2022-es évet az U19-es férfi futsalválogatott, amely a házigazdát 5–0-ra legyőzte, majd az ukránoktól 2–1-es vereséget szenvedett.

A Frank Tamás szövetségi edző vezette együttes szombaton a házigazda csehek ellen lépett pályára, és győzött 5–0-ra – számolt be az mlsz.hu. Vasárnap délután újabb meccset játszott a korosztályos gárda, s 2–1-es vereséget szenvedett az ukránoktól. Az új esztendő legelején folytatódik a felkészülés a márciusi Eb-selejtezőkre: január 2-án Porecbe utazik a válogatott nemzetközi tornára.

Sűrű napokon vagyunk túl, a rendelkezésre álló rövid idő alatt próbáltunk minél több információt átadni a játékosoknak, és feleleveníteni az előző edzőtáborokban elsajátított taktikai elemeket. Két nagy iramú, hasznos meccset játszottunk, a csehek ellen megérdemelten arattunk fölényes sikert, a másnapi találkozón viszont érezhetően fáradtabbak mozogtunk, és végül egy nagyon szoros és kiegyensúlyozott mérkőzésen maradtuk alul. Köszönöm a játékosoknak a remek hozzáállást és az egész éves munkát, az ünnepek után újult erővel folytatjuk a felkészülést a tavaszi tétmérkőzésekre

 mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző a vasárnapi mérkőzés után.

A válogatott márciusban Hollandiában játssza Eb-selejtezőit, csoportellenfelei a házigazdák mellett a spanyolok és az andorraiak lesznek.

Eredmények

Csehország–Magyarország 0–5 (0–2)
Magyarország: Gémesi Gergő – Knizs Olivér, Lux Bence, Kovács Ádám, Szabó Bence
Cserék: Kinics Bálint, Csikós Erik, Lévai Dániel, Katona Noel, Bélavári Botond, Hadzsi Máté, Gáspár Benedek, Kiss Patrik, Kajtár Mátyás.
Gólszerzők: Knizs (2), Kovács, Hadzsi, Gáspár
Ukrajna–Magyarország 2–1 (1–1)
Magyarország: Csikós Erik – Knizs Olivér, Kajtár Mátyás, Kovács Ádám, Szabó Bence
Cserék: Kinics Bálint, Gémesi Gergő, Lévai Dániel, Katona Noel, Bélavári Botond, Hadzsi Máté, Gáspár Benedek, Kiss Patrik.
Gólszerző: Katona Noel

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)