UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-12-12 17:56

Rúdsport: világbajnok lett Porga Zsaklin parapole elit versenykategóriában

Aranyérmet nyert Porga Zsaklin a decemberi rúdsport világbajnokságon – számolt be a MÁV Előre SC hivatalos honlapján. A székesfehérvári egyesület mindössze 15 éves para rúdsportolója százharminchat pontos eredményt ért el a parapole elit versenykategóriában az olaszországi Cesenaticóban rendezett világbajnokságon

Felemelő érzés volt, amikor a himnusz hallgatása közben felemelhettem a magyar zászlót, mert nekem kiskorom óta, amióta elkezdtem űzni ezt a sportot, ez volt az álmom. Nagyon jólesett, hogy dicsőséget szerezhettem Magyarországnak és magamnak ezzel az eredménnyel. Szintén remek érzés volt, hogy sokan gratuláltak a világbajnoki aranyéremhez, mert így éreztem, hogy hatást gyakoroltam az emberekre.

— osztotta meg élményeit a MÁV Előre SC fiatalja.

Porga Zsaklin oxigénhiányos állapotban született, mely következtében izomzsugorodás alakult ki a testében – olvasható a Máv Előre honlapján. Ennek ellenére kisgyermekkora óta szépen javult az állapota és mintegy másfél éve már járni is tud két bot segítségével. Óriási akaraterejének és küzdőszellemének köszönhetően pedig 2022-ben beteljesült a nagy álma, a rúdsport világbajnoka lett.

 

(Kiemelt kép: a magyar delegáció, középen Porga Zsaklinnal. Forrás: mavelore.hu)