UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-12-12 21:28

Utánpótlásaranyak is születtek a miskolci felnőtt ob-n

December 7-10. között Miskolcon rendezték a felnőtt ökölvívó országos bajnokságot, amelyen számos utánpótlásérem, közte több arany is született.

Négy napon át csattantak a pofonok a múlt hét második felében Miskolcon, ugyanis a hazai szövetség december 7-10. között rendezte meg a felnőtt ökölvívó országos bajnokságot, amelyen sima győzelmeket és kiélezett csatákat egyaránt láthattak a kilátogatók. 

A viadalon már a másodéves (18 esztendős) ifjúsági korosztályú bokszolók is indulhattak, akik közül

többen is kipróbálták magukat a „nagyok” között, néhányan ráadásul érmes helyekre is odaértek.

 

A 18 éves Buza Rafael (pirosban) a felnőtt ob legnagyobb meglepetését okozta Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A verseny legnagyobb megkepetését a nemrégiben még a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon kesztyűt húzó Buza Rafael szállította, aki beverekedte magát a 67 kilogrammos kategória döntőjébe, amelyben a felnőttválogatott oszlopos tagjával, a tokiói olimpiára hajszállal lemaradó Fodor Milánnal nézett farkasszemet. A Vasas rutinos versenyzője remek formában szerepelt az eseményen, így komoly skalpot gyűjtött be a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület fiatalja, hiszen a végén az ő karját emelték a magasba; Buza az első felnőtt ob-ján így rögtön aranyérmet ünnepelhetett. A vele egyidős, 18 éves Bernáth Imre is első helyet ünnepelhetett az eseményen: döntős ellenfelét már az első percben kiütötte, így ő állhatott fel a 48 kilósok dobogójának legfelső fokára. Hozzájuk hasonlóan a szintén ifi Petrimán Milán és Énekes Dominik sem volt megilletődve a debütálásán, teljesítményüket a szövetségi kapitány, Bertók Róbert is kiemelte az értékelőjében. A női mezőnyben az ifik közül a fehérvári Nagy Evelin döntőzhetett, végül ezüstérmet szerzett.

Az U22-es korosztály képviselői közül is jegyezhettünk fel finalistákat, közülük a 19 éves Római Ruben (60 kg) esélyesként hozta a könnyűsúlyt, míg Baracsi Dániel (92 kg) 21 évesen tudta megvédeni a felnőtt ob-címét. A nők között a 21 éves Hámori Lucának (66 kg) nem okozott gondot begyűjteni az újabb (immár a negyedik!) magyar bajnoki aranyát, hozzá hasonlóan a 19 esztendős Szeleczki Lilla (48 kg) is a csúcsra ért, Hoffmann Réka (20 éves, +81 kg) pedig fordulatos meccs végén ünnepelhetett. Az 50 kilósok között Mezei Petra (19) és Pap Kata (18) csapott össze, párharcukból előbbi jött ki győztesen. 

(Kiemelt kép: Buza Rafael öröme a döntő végén / Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)