UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-12-13 10:22

Nagy Ákos és Szalai Péter is meghívót kapott a felnőttválogatottba

Két ifjúsági vízilabdázó, Nagy Ákos és Szalai Péter is csatlakozhat a felnőttválogatott januári összetartásához, mellettük négy 2003-ban született fiatal a keret tagja.

A magyar férfi vízilabda-válogatott január 1. és 6. között tizennyolc plusz négy játékossal indítja a 2023-as felkészülést – számol be a hazai szövetség honlapja

Varga Zsolt szövetségi kapitány az összetartás teljes ideje alatt számít a 2003-as születésű Molnár Erikre és Vigvári Vincére. Molnár tagja volt a spliti Eb-ezüstérmes csapatnak is. 

Az edzőtábor második felében újabb négy fiatal csatlakozik a kerethez. Mészáros Mátyás és Vismeg Zsombor szintén a 2003-asokat képviseli,

Nagy Ákos és Szalai Péter pedig 2004-esként, azaz még ifjúsági korú játékosként mutathatja meg magát az év első napjaiban.

A tervek szerint a magyar válogatott az edzőtábor alatt a horvátokkal együtt vesz részt több kétkapus tréningen. 

Az összetartásra meghívott játékosok 
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (Olympiakos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco). 
Kereten kívül (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnok) 

(Kiemelt képen: Nagy Ákos Fotó: Nyolczas Ivett)