UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2022-12-13 19:31

Tóth Ákos János és Benke-Giosanu Izabella nyerte az U14-es Mesterversenyt

Az esélyesek győztek az U14-es teniszezők budapesti Mesterversenyén, mindkét szakágban a legmagasabban rangsorolt játékosok győztek: a fiúk között Tóth Ákos János, míg a lányok mezőnyében Benke-Giosanu Izabella szerezte meg az elsőséget. Az U12-es korosztályban Giovantsis Noel és Serkédi Emese nyert.

Kedden a fiúk és a lányok döntőivel véget ért a fővárosi Nemzeti Edzésközpontban rendezett U12-es és U14-es Mesterverseny. A 14 év alatti fiúk versenyében szoros meccset hozott a döntő: az első kiemelt Tóth Ákos János (Gellért SE) döntő szettben, 6:3, 4:6, 6:3-ra verte Závaczki Milánt (Marso TC). Eközben a két évvel fiatalabbak viadalán a Tenisz Műhely játékosa, Giovantsis Noel bizonyult a legjobbnak, miután – a körmérkőzéshez hasonlóan – a fináléban 6:0, 6:1-es győzelmet aratott klubtársa, Balázs Dávid ellen – számolt be a hazai szövetség.

A lányok között Benke-Giosanu Izabella és Serkédi Emese sikerét hozták a korosztályos Mesterversenyek. A fiúk fináléjához hasonlóan az U14-es lányoknál is a harmadik játszma döntött, és ezúttal is az első helyen rangsorolt játékos, Benke-Giosanu Izabella (Vasas SC) került ki nyertesként: szetthátrányból fordítva 2:6, 6:4, 6:3-ra múlta felül Mihálka Annát (Alfa TI). Az U12-esek mezőnyében az idén már hat hazai tornagyőzelemmel büszkélkedő Serkédi Emese (BUSC) diadalmaskodott, a döntőben 6:1, 6:0-ra legyőzte a második kiemelt Sávolt Karolinát (Tenisz Műhely).

(Kiemelt képünkön: Benke-Giosanu Izabella / Forrás: MTSZ)