UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-12-15 12:07

Gémes Levente és Hámori Luca az év legjobbjai között

Két utánpótláskorú versenyzőt választott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az év legjobbjainak: a 17 éves Gémes Leventét és a 21 esztendős Hámori Lucát tüntették ki.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség idén is megválasztotta az év legjobb férfi és női bokszolóját, akik az M4 Sport Az év sportolója gáláján is részt vehetnek a többi olimpiai sportág képviselőivel. Az elismerést idén a 21 éves Hámori Luca és a mindösze 17 éves Gémes Levente kapta.

Hámorit másodjára díjazta a szövetség, nem véletlenül: a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője ezüstérmet szerzett az U22-es Eb-n, míg a felnőttek női világbajnokságán debütánsként a magyar csapat egyetlen győzelmét szerezte meg; a lista persze nem teljes, a sportoló számos hazai és nemzetközi tornán lett aranyérmes.

Gémes karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el novemberben, az ifjúsági világbajnokságon ugyanis elsőévesként jutott be a döntőbe, ahol végül szoros összecsapáson maradt alul.

A fiatal szintén büszke lehet a franciaországi Gymnasiadén elért harmadik helyezésére; a szegedi bokszolót első alkalommal választották meg az év legjobbjának a sportágában.

(Kiemelt kép: Gémes Levente (jobbra) az ifi vb döntőjében / Forrás: IBA)