UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-12-16 16:53

Változások a hazai utánpótlás vezetésében

Az utánpótlást érintve új kapitányokról és Eb-selejtezős részvételekről is döntöttek a hazai röplabda szövetség elnökségi ülésén.

Idei utolsó ülését tartotta meg csütörtökön a Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ) elnöksége, amely az utánpótlást is érintő, fontos szakmai döntéseket hozott – tájékoztat a honi szervezet portálja.

Ilyen, hogy Szabados István, az MRSZ utánpótlás szakmai vezetője január 1-től távozik a szövetség kötelékéből, mert a jövőben más irányú tevékenységet kíván végezni. Mivel a távozó szakember tevékenysége elég sokrétű volt, ezért az elnökség egyeztetett az így ideiglenesen gazdátlanná váló feladatkörök felosztásáról. Döntés született arról is, hogy

a fiú U22-es válogatottat az MRSZ benevezi a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre, ugyanakkor a következő évi zsúfolt program – felnőtt Európa Liga és Európa-bajnokságon való részvétel, illetve a részben hazai rendezésű U17-es Eb – miatt a leány U21-es válogatottat nem indítják a sorozatban.

Megalakult a 2023-as évi magyar–szerb közös rendezésű leány U17-es Európa-bajnokság szervezőbizottsága, amelynek elnöke Ludvig Zsolt lett. Az már korábban is ismert volt, hogy a kontinenstorna magyarországi színhelye Békéscsaba.

Továbbá strandröplabdában az elnökség egyhangúan döntött Kleczli Csaba leány, illetve Soós Izsák fiú utánpótlás szövetségi edzők kinevezéséről.

(Kiemelt kép forrása: hunvolley.hu)