UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-12-18 13:20

A kajakos serdülő és ifjúsági válogatott Tatán, a kenusok Mátraházán edzőtáboroztak

Hatnapos edzőtáborral zárta az évet a serdülő és ifjúsági korosztályos válogatott, az elsődleges cél az állapotfelmérés volt.

Mindkét szakágban az első téli összetartással zárták az ünnepek előtti felkészülési időszakot a serdülő és utánpótlás válogatott versenyzők – számolt be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hivatalos honlapján. A kajakosok hétfőtől szombatig a Tatai Olimpiai Központban készültek a következő szezonra. Makrai Csaba, a kajak utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya a következőt nyilatkozta a kajakkensport.hu-nak:

Több, mint ötvenen voltunk Tatán az elmúlt napokban. Az időszaknak megfelelő terhelést kapták a gyerekek, úszás, futás, kondi és tornatermi edzés szerepelt a programban. A cél az volt, hogy felmérjük ki, milyen felkészültségi állapotban van, miközben maguk a versenyzők láthatták, hogy egymáshoz képest hol tartanak.

 

A kenusok az elmúlt napokat Mátraházán töltötték. 

Az előzetesen kiadott és kötelezően megtanulandó gyakorlatok mellett futó- és tornatermi edzések, illetve kondi volt a fókuszban. Elhivatott a csapat, jó szellemben dolgoznak, látszik, hogy foglalkoztak a kiírt feladatokkal. Emellett részt vettek egy dopping előadáson, illetve volt központi vérvétel is.

– mondta Foltán László, a kenu utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya. Az edzéseket többek között Huszár Henrik, Fürdök Gábor és Német Gergő edzők vezényelték.

 

(Kiemelt kép: Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség)