UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-12-19 17:47

Sűrű hetet zártak a hazai fiatalok

A short trackes, a nagypályás gyorskorcsolyázó, a műkorcsolyázó és a jégtáncos fiatalok is jégre álltak a múlt héten különböző versenyeken, többen közülük pedig éremnek is örülhettek.

A korcsolyasport több szakágában is fontos versenyeken mérették meg magukat a hazain utánpótlás legjobbjai. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a rövid pályás gyorskorcsolyázól felnőtt világkupa-sorozatának negyedik állomását (a harmadikhoz hasonlóan) a kazahsztáni Almatiban rendezték, amelyen a magyar válogatott az első szezonbeli érmeit is megszerezte.

A két bronz egyikében a 18 éves Somodi Maja is fontos szerepet vállalt, aki a 3000 méteres női váltó tagjaként állhatott fel a dobogóra.

A nagypályások sem pihentek: az utánpótlás előrehozott országos bajnokságon szerepelt a Városligeti Műjégpályán. A juniorválogatott az elmúlt hetekben a korosztályos világkupa első két állomásán húzott korcsolyát, az öt fiatal közül viszont nem mindenki vett részt az ob-n. A fiúk között Bödei Bálint (junior A) egyedül indult a kategóriájában, míg a B-jelű korosztályban Sipos János előtt Lukács Soma diadalmaskodott. A lányoknál a válogatottban is jól szereplő Bíró Hannát (A) nem lehetett megszorongatni, míg a junior vk-kon szintén lehetőséget kapó Vancsó Rebekát Palakovics Fanni előzte meg a B-ben. Az ob részletes eredményei ITT érhetők el.

Műkorcsolyában Négy nemzet tornát rendezett a hazai szövetség: a felnőttek között utánpótláskorúként Vlasenko Aleksei is jégre lépett, ő 10. lett, míg Zsembery Katinka szoros versenyben a 7. helyet szerezte meg; utóbbi a rövid program után még a második pozíciót ünnepelhette, a szabad programja miatt viszont hátracsúszott. A juniorkorú jégtáncosoknál egyetlen magyar indulóként a Benkiewicz Maya, Shapiro Márk duó szerepelt. Részletes eredmények ITT.

(Kiemelt kép: Somodi Maja (alsó sor, jobbról a második) az almati világkupán / Forrás: ISU)