UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-12-20 14:23

A budapesti vb az utánpótlásnak is fontos

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós szerint egyre több fiatal érdeklődik az sportág iránt.

„A résztvevőszám az elsődleges, hogy minél több atléta jusson ki erre a világbajnokságra. Ha ez megvan, akkor van három-négy-öt olyan versenyzőnk, akitől várjuk, hogy a magyar csapatot a hátán vigye az eredményeivel” – mondta az InfoRádióban Gyulai Miklós a jövő évi budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke megjegyezte: nem szokott terhet tenni a versenyzőkre. Azt ígéri, hogy a szövetség mindenben támogatni fogja őket, és nem szenvednek majd hiányt a felkészülés során.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak az utánpótlás szempontjából is szerepe van. A szövetség elnöke kifejtette: a vb egyfelől fontos a jelenkor legjobbjainak, de lendületet is tud adni – mint ahogy számos más hazai rendezésű világesemény kapcsán történt. 

Olyan szakmai programokat és korosztályos lehetőséget tudtunk biztosítani, amit korábban nem, és ez érzékelhető a létszámnövekedésben. Az elsődleges cél nem az olimpiai és világbajnokok termelése, hanem első körben ehhez az alap biztosítása.

Gyulai Miklós szerint ennek az útnak a közepe felé járunk, és az elmúlt esztendőben a járvány és a nehéz helyzet ellenére 25-30 százalékkal megemelkedett az atlétikában megforduló és ott maradó fiatalok száma. A szakembereik olyan programokat tudnak letenni a családok, a gyerekek elé, amivel meg tudják őket tartani, aztán a következő lépés a versenyzés.

„Bízom benne, hogy minél többen az atlétikában maradnak, de persze ha más sportágak húznak belőle hasznot, nekünk az is fontos, mert tudjuk, hogy ebben is segítettük a magyar sportot” – jelentette ki Gyulai.

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.

(Kiemelt kép forrása: MASZ)