UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-21 13:52

A jó játékával kiérdemelte a profi szerződést a Kecskemét korosztályos válogatott védője

A Kecskeméti TE NB I-es labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy profi szerződést kötött a klub 18 éves védőjével, Győri Ábellel.

Profi szerződést írhatott alá a KTE saját nevelésű labdarúgója, Győri Ábel, miután az őszi szezonban szépen fejlődött tovább – írja a kecskemetite.hu.

A 18 esztendős Győri fiatal kora ellenére régóta tagja a felnőttkeretnek, a 2020–2021-es szezonban két alkalommal már pályára is léphetett, akkor még az NB III-ban, első bajnoki meccsén rögtön gólt is szerzett a Taksony ellen. A jelenlegi évadban a fiatal védő további tapasztalatokat gyűjthetett a harmadosztályban, 16 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja a tartalékok között, emellett bekerült az U19-es válogatott keretébe is, ősszel négy alkalommal viselhette a címeres mezt.

„Nagyon boldog vagyok, köszönöm a klubnak a lehetőséget! Hat évvel ezelőtt jöttem Kecskemétre, és szeretnék minél tovább, lehetőleg az NB I-ben itt is maradni. Örülök, hogy pályafutásom első profi szerződésével tudtam ezt megkoronázni ilyen fiatalon. Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak az élvonalban, de lépésről lépésre kell haladnom természetesen. Az U19-es válogatottnál most kisebb szünet van, márciusban az elitkör vár ránk, bízom benne, hogy akkor is számítanak majd rám” – mondta a KTE honlapjának Győri Ábel.

A védő nyár óta már a harmadik kecskeméti akadémista, aki profi szerződést kapott, korábban testvére, Győri Benjámin, valamint Bodor Zoltán írhatott alá.

(Kiemelt kép forrása: kecskemetite.hu)