UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-12-21 17:17

Veretlenül telel a BVSC-Zugló a fiú ifibajnokság élén

A BVSC-Zugló fiú ifjúsági vízilabdacsapata bízik az egységességben és a bajnokság második felére is megtartaná a jó formáját.

A BVSC-Zugló fiúcsapata telel az élen az ifjúsági vízilabda-bajnokság alapszakaszában. Létay Krisztián legénysége

az eddigi tizenhárom mérkőzéséből tizenegyet a rendes játékidőben, kettőt pedig ötméteresekkel nyert meg,

így 37 pontot gyűjtve veretlenül vezeti a tabellát.

A bajnokság lebonyolítása miatt a csúcsformát majd a nyolcas döntőre érdemes időzíteniük az élcsapatoknak, mindenesetre a zuglóiak már most bizakodhatnak, hogy sikerül megismételniük a tavalyi dicséretes szereplést. Akkor a BVSC egészen a döntőig menetelt, és emlékezetes meccsen, ötgólos előnyről a hajrában veszített a KSI ellen. A gárda nagyjából fele még serdülőkorú (ebben a korosztályban is az élen áll a BVSC), így külön elismerést érdemel a menetelés.

„Nincs nálunk rövidtávú cél és eredménycentrikusság – mondja Létay Krisztián.

Azt szeretnénk, hogy a játékosok az ifjúsági korosztály végén olyan szinten álljanak, hogy ne válassza el őket átugorhatatlan szakadék a felnőttektől.

A jó alappal viszonylag gyorsan fel lehet venni a felnőttek tempóját. Azért dolgozunk, hogy ez az alap minél biztosabb legyen. És ha jól végezzük a munkánkat, akkor a szép eredmények sem maradnak el. A mostani veretlenségünk is egyfajta visszaigazolása mindennek.”

A BVSC-Zugló ifjúsági vízilabda-együttesét ebben az évadban is messzire juttathatja a csapategység Fotó: Kohári Péter

Az edző az egységességet emeli ki, ha a csapata erényéről kérdezik. Ez a tulajdonság juttatta az előző évadban is a fiúkat az aranymeccsig. Akkor nagy segítséget nyújtott az együttes két, ob I-ben is rendre bizonyító kiválósága, Tátrai Dávid, valamint nemrégiben a felnőttválogatott összetartására is meghívott Mészáros Mátyás. Ők már nem ifikorúak, de úgy tűnik, nélkülük is megy a szekér.

„A fiúk tavaly is elhitték, hogy nem egy vagy két emberen múlik a siker. Most is ebben a szellemben kell játszaniuk. A csapat egységes, lefelé és fölfelé sincs kilógó játékos. A bajnokság talán az előzőnél is kiegyenlítettebb, de

ha egész évben így dolgozunk, ahogyan eddig, akkor újra eljuthatunk a döntőig.

(Kiemelt képen: Mészáros Bálint, a csapat egyik erőssége Fotó: Kohári Péter)