UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-12-24 15:15

Az év legjobbjának választott Berkó Liliána a sikerekkel teli idei év után jövőre hasonlóan folytatná

A hazai szövetség (MRSZ) a lányok között az MTK Budapest 19 éves röplabdázóját, Berkó Liliánát választotta meg a 2022-es esztendő legjobb utánpótláskorú játékosának. Az idén minden fronton remeklő fiatal feladót kérdeztük a kitüntetés kapcsán.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Röplabda Szövetség kiosztotta az év legjobbjainak járó díjakat, és Berkó Liliána érdemelte ki a legjobb utánpótláskorú játékosnak járó címet a leányszakágban. Az MTK Budapest 19 esztendős feladóját igencsak meglepte az elismerés.

„Egyáltalán nem számítottam rá, váratlanul ért, de nagyon örültem neki. Ugyanakkor a továbbiakban is hasonlóan szeretném folytatni, és megmutatni, mire vagyok képes – mondta Berkó az Utánpótlássportnak, majd felidézte legszebb emlékeit az elmúlt évről: –

Az ifjúsági és juniorbajnoki cím megszerzését, illetve a fiatalabbak döntőjében elnyert legjobb játékosnak járó MVP-díjat emelném ki.

Ezekre az eredményekre nagyon büszke vagyok, egyértelműen ezek voltak idén a legemlékezetesebb élmények.”

Az egykoron Székesfehérváron nevelkedett Liliána a korosztályos sikerek mellett a felnőttek között is rendre bizonyít, és ifjú kora ellenére már a harmadik évét tölti az MTK extraligás együttesében, a jó teljesítményének köszönhetően pedig idén kiérdemelte, hogy meghívót kapott az Andreas Vollmer vezette felnőttválogatottba.

„Szeretnék jövőre is hasonló eredményekkel végezni utánpótlásszinten, az Extraligában pedig a lehető legjobb helyezést elérni – fogalmazta meg jövő évi terveit. – Az egyéni céljaim hasonlóak, mint idén voltak. Ezt a teljesítményt szeretném tovább vinni, próbálok újult erővel neki vágni a következő évnek, valamint folyamatosan fejlődni, és mind jobb teljesítményt nyújtani a mérkőzéseken."

(Kiemelt kép forrása: MTK Budapest)