UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-12-24 14:08

Neszmély Boglárka remekül őrzi az FTC kapuját

Az FTC női vízilabdacsapatának 19 éves kapusa, Neszmély Boglárka legutóbb a Magyar-kupában remekelt.

Az FTC női vízilabdacsapatának 19 éves kapusa, Neszmély Boglárka nagyszerűen védett a Magyar-kupában, melynek döntőjét a múlt hét végén nyerték meg a ferencvárosiak az UVSE-vel szemben (9–5). Az FTC története során először lett kupagyőztes, a fiatal kapust pedig a győztes csapatot edző Gerendás György mellett az UVSE trénere, Benczur Márton is dicsérte. 

„Hogy mit mondott Marci, aki az utánpótlás-válogatottban az edzőm? Tudtomra adta, hogy ha már így alakult, és kikapott a csapata, annak örül, hogy én ilyen teljesítményt tudtam nyújtani” – idézi Neszmélyt a hazai szövetségi portál. 

A waterpolo.hu megjegyzi, hogy Neszmély már alapításkor ott volt az FTC-ben, azóta a klub játékosa,és a 2017/2018-as évadban már bajnokin és kupameccsen is szerepet kapott. 

„Reménykedtem benne már az induláskor, hogy egyszer eljutunk erre a szintre. Évről évre erősödtünk, évről évre sokat dolgoztunk, aminek meglett az eredménye. Sok új és jó játékos érkezett ezen a nyáron is hozzánk, de sokan maradtak is a nagy célok miatt.

Összeálltunk, egy irányba húztunk, és ugyan nem volt sok időnk még igazán összetenni a játékunkat, örülök, hogy ezt a Magyar-kupát bezsebeltük.

Tudjuk, hogy van még hova fejlődni, javulni, most örülünk, de dolgozunk majd tovább, hiszen kemény ellenfeleink vannak.” 

Neszmély Boglárka az idén nyáron az U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmes, Benczur Márton által irányított leányválogatott tagja volt, míg felnőttválogatottal a világliga szuperdöntőjében lett második. 

(Kiemelt képen: Neszmély Boglárka Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)