UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-27 16:09

Tökéletes őszt zárt a NEKA nyugaton

A NEKA U19-es leánycsapata tökéletes mérleggel, a tabella éllovasaként vonult téli szünetre a korosztályos élvonalbeli bajnokságban; a balatonbogláriak szezonjáról az együttes alapemberét, Faragó Leát kérdeztük.

Az eredmények tekintetében tökéletes őszi szezont zárt az U19-es első osztályú bajnokságban a Nemzeti Kézilabda Akadémia korosztályos leánycsapata, amely tizenegyből tizenegy meccset megnyerve, a legtöbb gólt lőve és a legkevesebbet kapva vezeti a tabellát.

A játékosok magabiztos teljesítményét jól mutatja, hogy

a legszorosabb meccsükön is kilenc találattal múlták felül az ellenfelüket

(a Győri ETO ellen, idegenben 29–20), egyik összecsapásukon sem volt veszélyben a győzelmük.

„Az évad elején nem lett kimondva, hogy bajnokoknak kell lennünk, de természetesen a végső győzelemre törekszünk – kezdi a balatonbogláriak átlövője, Faragó Lea, aki eddig 53 gólt szerzett az alapszakaszban. – Az előző kiírás is jól sikerült, ám még magunkat is megleptük, hogy ennyire jó mérleggel állunk az élen.

Rengeteg munkánk van a siker mögött, az fizetődik ki minden fordulóban, ennek pedig nagyon örülünk.

Azt hozzátenném, hogy a győzelmeink nagy arányúak, ám belülről ez nem ennyire egyértelmű: a második Dunaújváros például csak ellenünk kapott ki, közel húsz góllal, ám az eredményhez képest szorosabb volt a találkozó, amin nekünk jött ki jobban a lépés. Bízom benne, hogy jövőre is folytatjuk a jó sorozatot!”

Faragó az U19-es élvonal mellett a klub NB II-es csapatában is hétről hétre bizonyíthat, idén pedig már debütált a felnőttélvonalban is.

„Elsősorban a saját korosztályomra koncentrálok, ám az NB II-is remek tanulópénz, rutinos felnőttek ellen léphetek pályára. Örülök, amikor az első csapathoz hívnak, de még rengeteget kell fejlődnöm, hogy ott is rendszeresen tudjak játszani.”

(A kiemelt képen: Faragó Lea / Fotó: Tompos Gábor)