UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2022-12-30 18:09

Mészáros Patrik az ITF top100-ba kerülne és a Roland Garros főtáblájára jutna 2023-ban

Az U18-as szabadtéri bajnok Mészáros Patriknak nagy céljai vannak 2023-ra: az ITF top100-ba kerülne, a Roland Garros főtáblájára jutna, az év második felében pedig felnőtt versenyeken is megmérettetné magát.

A Magyar Tenisz Szövetség hivatalos honlapjának új sorozata a legígéretesebb hazai versenyzőket mutatja be. Ezúttal az U18-as szabadtérei bajnokkal, Mészáros Patrikkal beszélgetett a portál. 

Az ifjúsági világranglista 246. helyzettje idén három nemzetközi kupát is megnyert egyéniben, mégsem teljesen elégedett teljesítményével – nyilatkozta az MTSZ portáljának.

Vegyes érzéseim vannak az idei szezonnal kapcsolatban, ugyanis úgy érzem, hogy sokkal eredményesebb is lehettem volna, és ezért kicsit csalódott vagyok. Ugyanakkor büszke is vagyok magamra, hiszen nehéz évem volt, de szerencsére erős voltam, és sokszor tudtam előremutató teniszt játszani. Itt két egymást követő hetet emelnék ki, ugyanis augusztus első hetében duplázni tudtam a zsolnai négyes ITF-en, majd pedig a második héten duplázni tudtam a szabadtéri U18-as országos bajnokságon.

Mészáros Patrik a Nemzeti Edzésközpontban is edz, ahol válogatott edzők irányításával dolgozhat.

Papp Sándor a főedzőm, vele dolgozom a legtöbbet, és mindenben segít nekem, amiben csak tud. Bartakovics Marcell az állandó sparring partnerem, Bakó László pedig kondi- és utazóedzőm egyaránt. Velük a normafai Next Tenisz Akadémián dolgozunk. Rajtuk kívül dolgozom még az erőnlétemen Pintér Mátéval, a gyógytornát Báble Brigittával végzem, a pszichológusom dr. Kárpáti Róbert, a masszőröm Báble György, míg a pilatestrénerem Tóth Éva. A stáb viszont csak Balogh Leventével teljes, aki mindenben támogat engem, és aki nélkül nem működhetne ez az egész.

A tizennyolcéves teniszező jövőre többek között a Roland Garros főtáblájára szeretne jutni:

A sok verseny után volt egy hét nyaralásom a családdal, és amióta visszajöttünk, elkezdtük a csapatommal a kemény alapozást a jövő évi versenyekre. Az elsődleges cél, hogy az ITF top100-at megcsináljam, majd kvalifikáljam magam a Roland Garros főtáblájára. Az év második felében pedig néhány felnőtt verseny is a terveink között szerepel.

A teljes beszélgetés ITT olvasható.

(Kiemelt kép: Mészáros Patrik. Forrás: MTSZ)