UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-03 08:52

Várakozáson felül szerepelt a HSA NEKA az ősszel az NB I-ben

Felülmúlta az előzetes várakozást a HSA NEKA őszi teljesítménye: a balatonboglári klub élvonalban szereplő – ám javarészt utánpótláskorúakkal felálló – felnőtt férficsapata közel annyi pontot szerzett fél év alatt, mint az előző kiírás teljes egészében.

Remek őszi szezont zárt a férfi első osztályú bajnokságban szereplő Nemzeti Kézilabda Akadémia javarészt utánpótláskorú játékosokat bevető csapata, amely könnyen lehet, hogy a legutóbbi, bennmaradással végződő idény teljesítményét is túlszárnyalja.

A 2021/2022-es kiírást a fiatalok a 12. helyen fejezték be, 15 pontot szerezve, 5 egységgel megelőzve a már kieső egrieket. A Sótonyi László vezette balatonboglári együttes jó úton halad, hogy ismét jegyet váltson a következő évadra, hiszen már az őszi szezonban 12 pontot gyűjtöttek, amivel sokkal inkább tartoznak a középmezőnybe, mint a kiesés elől menekülő csapatok közé. A 9. helyről várják a február eleji folytatást, az eddigi eredményeik alapján pedig egyik gárda sem mehet biztosra ellenük.

A NEKA több, bravúrosnak számító pontszerzést is ünnepelhetett az elmúlt hónapok során.

A fiatalok már a második fordulóban megszerezték az első győzelmüket (a Komlót verték idegenben), amit további két siker (a Budakalász és a Cegléd ellen), majd egy döntetlen (Balatonfüred) követett. A remek kezdést sorozatban öt vereség követett, ám a játékosok tettek róla, hogy jó hangulatban és pozícióban vonulhassanak a téli szünetre: az utolsó három szezonbeli meccsükön veretlenek maradtak, ráadásul a Fejér B. Á. L. Veszprém és a Budai Farkasok legyőzése mellett döntetlent játszottak a tabella harmadik helyén álló, előtte csak a Telekom Veszprém és a Pick Szeged ellen pontot veszítő Mol Tatabányával. 

A balatonboglári fiatalokat az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is meglátogatta az ősszel:

(A kiemelt képen: a HSA NEKA játékosai ünneplik a Tatabánya elleni pontszerzést / Fotó: Tompos Gábor/NEKA)