UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-01-05 12:09

A csehek legyőzésével kezdte az Eb-selejtezőket az U17-es fiúválogatott

A Bodonyi Ákos vezette U17-es fiú röplabda-válogatott öt játszmában nyert az előzetesen esélyesebbnek tartott csehek ellen a maribori Európa-bajnoki selejtezőtorna nyitó meccsén.

Csütörtöktől szombatig a szlovéniai Mariborban zajló korosztályos MEVZA-tornán, vagyis az Európa-bajnoki selejtezősorozat első állomásán szerepel az U17-es fiú röplabda-válogatott. Az első játéknap délelőtti programjában Bodonyi Ákos tanítványai a csehekkel csaptak össze. A papíron magasabban jegyzett rivális kezdte jobban a meccset (22:25), majd a második szettben már a magyar csapat irányított (25:20). Bár a mieink másodszor is játszmahátrányba kerültek (21:25), de ekkor sem adták meg magukat: szoros végjáték után kiharcolták a döntő etapot (26:24), amelyet végül meg is nyertek (15:11), így bravúros győzelemmel kezdték a selejtezőket.

Nyolc ország vesz részt a tornán: Bodonyi Ákos együttese Csehországgal, Ausztriával és Horvátországgal került közös csoportba, a másik négyesben Szlovénia, Szlovákia, Izrael és Ciprus szerepel. A tornagyőztes automatikusan kijut a kontinensviadalra, a 2–6. helyezettek pedig a második selejtezőfordulóba jutnak, ahonnan még kivívhatják az Eb-részvételt.

U17-ES FIÚ EB-SELEJTEZŐ:
Magyarország–Csehország 3:2 (-22, 20, -21, 24, 11)
Az U17-es fiúválogatott kerete:
Csepcsényi Máté (DSE Röplabda Akadémia), Cserép Tamás (DSE Röplabda Akadémia), Dobos Bertalan (Kaposvári Röplabda Akadémia), Fitor Patrick (Szegedi RSE), Molnár Tamás (Dág KSE), Németh Áron (Pénzügyőr SE), Nyirák Martin (Dág KSE), Orosz Péter (MÁV Előre Akadémia), Péter Arnold (MÁV Előre Akadémia), Pongó Zalán (Dág KSE), Sturm Levente (MÁV Előre Akadémia), Szepesi Máté (Szegedi RSE), Tamási Milán (Lőrinc 2000 SE), Zsoldos Péter (MÁV Előre Akadémia).

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)