UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-01-06 17:11

Eseménydús január előtt áll az utánpótlás

A korcsolyasportok fiatal képviselőire több komoly megméretés is vár az év első hónapjában, akik többek mellett az Universiadén és a téli EYOF-on is képviselik majd a magyar színeket.

Szellősnek távolról sem lehet nevezni a korcsolyasportok képviselőinek naptárját, legalábbis ami a januárt illeti:

a szakágak utánpótláskorú képviselői mind jégre állnak, ráadásul kiemelt versenyeken.

A rövid pályás gyorskorcsolyázókra komoly feladatok várnak: a fiatalok a pénteken startoló ISU Junior Challenge Series budapesti állomásán versenyeznek jelenleg, majd a hónap második felében Olaszországba utaznak, hogy a téli EYOF-on (európai ifjúsági olimpiai fesztivál) méressék meg magukat. A küldöttség short trackes képviselőit négyen alkotják (Haltrich Luca, Szigeti Dóra, Jancsó Zalán és Major Dominik), akik igyekeznek megismételni, sőt túlszárnyalni a 2022-es esemény magyar szereplését: akkor a szakágban három érmet is ünnepelhettünk a duplázó Somodi Maja és Schönborn Melinda révén. Január végén pedig a junior-világbajnokságon is rajthoz állnak a legjobbak, így bőven lesz lehetőség szurkolni a fiatal short trackeseknek. 

A műkorcsolyázók sem pihennek az év elején, a már említett olaszországi multisporteseményen Zsembery Katinka is korcsolyát húz, a hónap közepén pedig ob-n is bizonyíthatnak a szakág képviselői a juniorkorú szinkronkorcsolyázók és a jégtáncosok mellett.

Az Egyesült Államokban, Lake Placidban rendezik a téli Universiadét, amelyen az egyetemisták között a még utánpótláskorú Füzesy Ilka és Bödei Bálint kap majd szerepet.

(A kiemelt képen (balról): Haltrich Luca, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, és Major Dominik / Forrás: MOKSZ)