UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-01-07 09:14

Több utánpótláskorú is a felnőttranglista élmezőnyének a tagja

A tavalyi U19-es tollaslabda-válogatott több kulcsjátékosa is elbúcsúzott december végén az utánpótlásévektől, ennek ellenére számos olyan fiatal maradt a korosztályokban, akik a felnőttek hazai ranglistáján is előkelő helyet foglal el.

Tartalmas évet zártak a magyar utánpótláskorú tollaslabdázók, akik közül többen még az U19-esek világbajnokságán is megmérethették magukat 2022-ben. A fiatalok emellett Eb-ken (U19, U15) is rajthoz álltak, számos külföldi versenyen mérették meg magukat, és természetesen a hazai porondon is felléptek, például a felnőttek országos bajnokságán. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az utánpótlás képviselői közül többen is dobogós helyezést értek el, az esztendő második felében pedig voltak, akiket a felnőttválogatottban is bevetettek, így nem csoda, hogy a fiatalok a „nagyok” hazai ranglistáján is előkelő pozíciókban zárták az évet.

Bő egy héttel ezelőtt a férfi egyest tekintve azt írhattuk volna, a 2. és 3. helyen is utánpótláskorú játékos áll, ám 2023 első napjával az egyaránt 2004-es Tóth Kristóf (Multi Alarm SE) és Kollár Tamás (Ludovika SE) is elbúcsúzott az up-évektől. Őket a negyedik pozícióban Kígyós Keán (2005, Hajdú TSE), a hatodikban pedig Horváth Csanád (2006, Multi Alarm SE) követi, mint a top 10 két fiatalja. A női egyes esetében a legjobb három fiatal az U19-es vb-n is szerepet kapott: 4. Takács Tünde (2005, T(r)ollas SE), 5. Hart Petra (2006, Multi Alarm SE), 6. Szabó Zsófi (2007, Multi Alarm), a 7. helyre pedig a 2008-as, szintén pécsi Dorozsmai Hédi fért oda, aki a már említett februári felnőtt ob-n a legfiatalabb dobogós volt.

Horváth Csanád és Dorozsmai Hédi az egynemű párosok listáján is előkelő pozícióban várják a folytatást, míg vegyesben a férfiaknál Kígyós Keán vezet, a nőknél pedig Pinke Anna (2008, Seregélyesi PDSE) fért fel épphogy a dobogóra.

A ranglistákat ITT lehet böngészni.

(A kiemelt képen: Kígyós Keán akcióban a felnőttek magyar nemzetközi bajnokságán / Forrás: MTLSZ)