UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-01-09 20:04

Budapesten gyűjtötték az érmeket a junior short trackesek

Egyéniben és csapatban is remekül szerepeltek a short trackes magyar fiatalok az ISU Junior Challenge budapesti állomásán.

Január 6. és 8. között Budapest adott otthont az ISU Junior Challenge Series második fordulójának, amelyen – az első felvonáshoz hasonlóan – nívós korosztályos mezőnyben bizonyíthattak az utánpótláskorú rövid pályás gyorskorcsolyázók. A megméretésen a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség információja szerint 17 ország 108 sportolója állt jégre, összesen 209 futamon.

A Gyakolró Jégcsarnokban rendezett viadalon

számos érmet zsebeltek be a hazai fiatalok:

a lányok között összetettben Tóth Eszter diadalmaskodott, aki az összes távon bekerült az A-döntőbe. Aranyérmet 1000 méteren szerzett, míg 1500-on harmadik, 500-on pedig ötödik lett. A 2022-es téli EYOF-on ezüstérmes Schönborn Melinda a harmadik helyen végzett a végső sorrendben: az MTK-s versenyző 1500 méteren tudott nyerni, a másik két egyéni távon viszont kiszorult a top 10-ből.

A fiúk között még nagyobb magyar fölényt jegyezhettünk fel, legalábbis az összetett végeredmény tekintetében biztosan: Wu Jia Wei Dávid első, hetedik és hatodik helyezéseket gyűjtött be, amivel megnyerte a viadalt, őt pedig a korábban már a felnőttek között is bemutatkozó Major Dominik követte. A dobogó harmadik fokára is hazai korcsolyázó állhatott fel Granasztói Ádám személyében, míg Czank-Varga Benjámin negyedik lett. 

A váltók tekintetében sem volt kérdés, a 3000 méteres versenyszámban a fiúk, a lányok és a mixváltó is aranyérmes lett. A részletes eredmények ITT érhetők el.

(A kiemelt képen: érmes magyar fiatalok a budapesti versenyen / Forrás: MOKSZ)