UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-01-09 09:05

Ütőképes csapattá állt össze az U17-es fiúválogatott, és ez továbbjutást ért az Eb-selejtezőkön

Az U17-es fiú röplabda-válogatott a harmadik helyen zárta a maribori Eb-selejtezőtornát, ezzel továbbjutott a kvalifikáció második körébe. Bodonyi Ákos szövetségi edző és a csapat feladója, Molnár Tamás értékelt.

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott bronzérmes lett az U17-es fiú röplabdázók szlovéniai Eb-selejtezőtornáján. Bodonyi Ákos csapata a csehek és a horvátok legyőzése után kikapott az osztrákoktól, így csoportmásodikként jutott be a legjobb négy közé a nyolccsapatos viadalon. Majd az elődöntőben a mieink vereséget szenvedtek a házigazdáktól, így a záró napon az izraeliek következtek, és a magyar fiúk végül sikerrel vették ezt az akadályt: a harmadik helyen továbbjutottak a selejtező második szakaszába. (A selejtezőtorna győztese, Szlovénia automatikusan kijutott a nyári kontinensviadalra, a 2–6. helyezettek pedig bejutottak a második selejtezőkörbe, ahonnan tavasszal még kivívhatják az Eb-részvételt.)

„Fantasztikus hetet zártunk, amely után most még kavarognak az emberben a gondolatok – értékelt Bodonyi Ákos szövetségi edző a bronzmeccs után az MRSZ honlapján. – Először is nagyon büszke vagyok a csapatomra, valamint köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezt a sikert elősegítette.

Igyekeztünk a legütőképesebb szerkezetet megtalálni a válogatotthoz, azt gondolom, ezt sikerrel tettük. A fiúk nagyon szép és harcos játékot mutattak be az esetek többségében, ennek köszönhetően nálunk magasabban jegyzett együtteseket sikerült megszorongatni, illetve megverni.

Látjuk azt, hogy miben kell még fejlődnünk és előrelépnünk ahhoz, hogy ezt a helyünket megőrizzük, vagy ennél jobb pozíciót is érjünk el az európai országok között. A jövőben igyekszünk ezekre a feladatokra koncentrálni, és tovább építeni, fejleszteni a játékunkat annak érdekében, hogy továbbra is eredményesen szerepeljünk. Köszönöm ezt az „utazást“ mindenkinek, a sportolóknak a hozzáállást, méltán lehetünk büszkék rájuk! Hajrá Magyarország!"

A torna legjobb feladójának, Molnár Tamást választották.

Nagyon büszke vagyok a csapatra! Hihetetlen munkát végzett mindenki, álmunk vált valóra a dobogós helyezéssel.

Nem gondoltam volna, hogy különdíjat fogok kapni, hiszen nagyon sok jó feladó játszott még ezen a tornán. Az egyéni elismerés jól esik, de a csapattársaimmal elért bronzérem mögött ez csak másodlagos" – nyilatkozta Molnár.

A mostani siker értékét növeli, hogy az elmúlt években a mieink rendre kiestek a selejtezők első fordulójában: 2022-ben hetedikként, 2021-ben hatodikként búcsúztak ebben a fázisban.

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)