UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-01-11 16:54

Hasznos görögországi edzőtáboron van túl az U19-es fiúválogatott

Január első hetében a görögországi Mouzaki városában edzőtáborozott a Weczera Csaba vezette U19-es fiú röplabda-válogatott, és a házigazda görögök korosztályos nemzeti együttesével három felkészülési meccset játszott.

Görögországi edzőtáborral nyitotta a 2023-as évet az U19-es fiú röplabda-válogatott. Weczera Csaba tanítványai a mieinknél magasabban jegyzett görög csapattal mérték össze tudásukat Mouzakiban. A felek összesen három meccset játszottak: kettő hazai, egy pedig magyar sikerrel zárult.

Eredmények:
Görögország–Magyarország 3:1 (15, 23, –15, 20)
Görögország–Magyarország 2:3 (–19, 20, –23, 23, –15)
Görögország–Magyarország 3:0 (29, 29, 26)

„Összeségében a téli edzőtábor és a görögországi túra célja az volt, hogy olyan játékot – és esetleg eredményt – tudjunk felmutatni az Európa tizenkét legjobb csapata közé tartozó görögök ellen, ezáltal pedig az elkövetkezendő egy évben könnyebben találjunk partnert edzőmeccsekre a jövőbeni céljaink eléréséhez – értékelt Weczera Csaba szövetségi edző az MRSZ honlapján. – Úgy gondolom, a mostani játékkal és eredménnyel maximálisan elértük ezt a célunkat.

Ez a görög válogatott fél évvel ezelőtt nemcsak ott volt, hanem jól szerepelt a korosztályos Eb-n. A mérkőzéseken látottak alapján alapján technikailag és taktikailag sem jobbak nálunk. A különbség fizikális és mentális téren jelentkezik.

Ugyanakkor a tábor végére nagyot léptünk előre a saját játékunkban és mentalitásunkban is. Gratulálok a csapatnak, mert sikerült szintet lépnie. Ha így folytatjuk a munkát, hamarosan utolérjük ezeket a válogatottakat.”

A magyar U19-es fiúválogatott kerete: Béres Mátyás (DSE Röplabda Akadémia), Cziczlavicz Dávid (VRCK), Csók Levente Péter (Szolnoki Sportcentrum), Gőczi Dániel (DSE Röplabda Akadémia), Kövessy Kristóf (Pénzügyőr SE), Mihálovits Péter Marcell (Pénzügyőr SE), Szabó Máté (Kecskeméti Junior Sport), Szalai Kristóf József (DSE Röplabda Akadémia), Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr SE), Tepszis Ákos (ÉDRA–MÁV-Előre Akadémia), Tóth Kristóf (DSE Röplabda Akadémia), Varga Péter (Kecskeméti Junior Sport), Zrupkó-Várady Ádám (Pénzügyőr SE).
Szakmai stáb: Weczera Csaba (vezetőedző), Gazsi Péter (edző), Yanier Cordies Salazar (erőnléti edző), Pavetits Bálint (statisztikus), Barna Márton (masszőr), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető).

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)