UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-12 09:05

Dupla sikerrel kezdte az évet az ORV-győztes serdülő fiúválogatott

A Szabó Levente szövetségi edző által vezetett serdülő fiú kézilabda-válogatott folytatta a jó szereplést, és a decemberi Olimpiai Reménységek Versenye megnyerése után két győzelemmel kezdet az újévet.

Szépen debütált az első nemzetközi tornáján a 2006-os és 2007-es születésű játékosok alkotta magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott, amely hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a decemberben, Lengyelországban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyét.

A fiataloknak nem kellett sokat várni, hogy újra együtt készüljenek: január elején Szentgotthárdon találkoztak, ahol edzőtáborban vettek részt, majd kedden és szerdán Ausztria korosztályos válogatottjával csaptak össze két felkészülési mérkőzésen. Az osztrák sportági szövetség beszámolója szerint az első, Steinbrunnban megrendezett összecsapáson 35–24-re nyertek a magyar fiatalok, míg a visszavágón már egy fokkal szorosabban alakult a meccs, ám a Szabó Levente szövetségi edző által irányított játékosok ismét megszerezték a győzelmet (29–24).

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia oldalán Iváncsik Tamás másodedző szavait olvashatjuk a dupla mérkőzéssel kapcsolatban.

„Próbáljuk felmérni, hogy a környékbeli országokban milyen szinten járnak a hasonló korú kézilabdázók; Ausztria keretét nem ismertük, videó alpaján tudtunk csak készülni ellenük. Ennek ellenére mindkét meccsen határozott játékot mutattunk, és arattunk magabiztos győzelmet, még úgy is, hogy a második találkozó más városban, a délelőtti órákban került megrendezésre, így az utazás fáradalmai is jelentkeztek a fiúkon. Összességében a tábor hasznos volt és jól sikerült, ez a két mérkőzés pedig megfelelő lezárása volt a hétnapos összetartásnak.”

A magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott kerete:

Szabadi Milán Antony, Hofmann Balázs, Gazsó Péter, Fazekas Máté, Janovszkí Soma, Német Márk, Eklemovics Márkó, Horváth Dávid, Zakor Zalán, Furka Márton, Németh Bulcsú, Kucsera Márk, Bredák Dominik, Balogh Ádám, Vida Rókus, Váradi Szabó László   

(A kiemelt képen: a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott / Forrás: BFKA)