UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-01-12 22:22

Megszerezte az első győzelmét az I/A csoportos vb-n az U18-as leányválogatott

Első győzelmét ünnepelhette a magyar U18-as jégkorong-válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos világbajnokságon: a fiatalok a harmadik harmadban fordítottak a norvégok ellen.

A harmadik fordulóban az utolsó előtti magyar válogatott az utolsó Norvégiával csapott össze csütörtök este az olaszországi Rittenben zajló U18-as divízió I/A csoportos leány-világbajnokságon. A Bedő Botond szövetségi edző vezette csapat helyett az ellenfél szerezte meg a vezetést az első harmad közepén, amire Mozolai Berta válaszolt a játékrész vége előtt.

A második harmad gól nélkül telt el, az utolsó húsz percben viszont felpörögtek az események: ismét a norvégok kerültek előnybe, amit az 50. percig tartottak, a hajrában viszont kétszer is villant Metzler Regina, aki a győztes gólt kevesebb mint öt perccel a meccs vége előtt szerezte meg. A sikerrel mindhárom pontot bezsebelték a lányok, akik a hatcsapatos viadalon a negyedik helyre ugrottak fel. 

A magyarok mérkőzései az U18-as divízió I/A csoportos leány-vb-n:

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország 1–2
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország 1–3
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia 3–2
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A magyar U18-as leányválogatott kerete:

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (BJA),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A kiemelt kép forrása: MJSZ