UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-01-13 23:52

Hosszabbításban győzte le Ausztriát a vb-n az U18-as leányválogatott

A magyar U18-as leány jégkorong-válogatott hosszabbításban 3–2-re verte az osztrákokat a ritteni divízió I/A csoportos világbajnokságon.

Pénteken a németek hosszabbításban győztek az olaszok ellen, a franciák pedig rendes játékidőben verték Norvégiát, így a magyar csapat úgy kezdhette az osztrákok elleni találkozót az olaszországi U18-as divízió I/A csoportos leány jégkorong-világbjnokságon, hogy a feljutáson és kiesésen kívül bármire van esélye.

A Magyar Jégkorong Szövetség beszámolója szerint az osztrákok agresszív játékkal nyitottak, ami több kiállítást is eredményezett: a Bedő Botond irányította válogatott háromszor is emberelőnyben támadhatott, de egyikből sem született gól. A harmad második felében átvették a kezdeményezést a magyarok, a fölény pedig a 18. percben érett góllá: Metzler Regina távoli lövésére nem számított a kapus. Az ellentámadásban egy átperdülő korongot az osztrák támadó kézzel húzott be, jogosan nem adták meg a találatot.

A második harmad elején Véghelyi Dóra távoli lövései okoztak veszélyt, a kipattanókból pedig Metzler és Gondos Tamara próbálkozott, de a kapus leért. Aztán újabb magyar fór következett, ám egy lendületes támadás végén Ausztria egyenlített: Kutzler húzta el a korongot Révész Zsuzsa mellett. Néhány másodperccel a kiegészülés után sikerült újra előnybe kerülni, Koncz Boglárka lopta a távolságot, majd lőtte ki a rövid felső sarkot a 26. percben. A folytatásban is inkább a magyarok veszélyeztettek, de az ellenakciókra is kellett figyelni: egy perccel a harmad vége előtt jött az egyenlítés, Unger talált be.

A harmadik játékrészt inkább magyar helyzetek jellemezték, de nem sikerült bevinni a mindent eldöntő gólt a rendes játékidőben. A ráadásban Metzler előbb kapuvasat lőtt, majd egy kipattanót már a kapuba tessékelt, így magyar győzelemmel ért véget a meccs. A csapatnak így öt pontja van, a negyedik helyen áll. Vasárnap az olaszok következnek, és még van esély a bronzérem megszerzésére.

A magyarok mérkőzései az U18-as divízió I/A csoportos leány-vb-n:

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország 1–2
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország 1–3
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia 3–2
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria 3–2 - h.u.
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A magyar U18-as leányválogatott kerete:

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (BJA),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A kiemelt kép forrása: MJSZ