UtánpótlásSport
2023. január 30.
  • instagram
TÉLI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL, Olaszország
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-14 15:55

Kétszer is legyőzte Szerbiát a vb-re készülő junior férfiválogatott

Mindkét meccsét megnyerte a szerbek korosztályos legjobbjai ellen a magyar junior férfi kézilabda-válogatott, amely a balatonboglári edzőtáborát zárta le a találkozókkal.

Egy héten át a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári főhadiszállásán edzőtáborozott a magyar junior férfi kézilabda-válogatott, amely az év első összetartásán vett részt január 8-14. között. A fiatalok eredményes évet zártak 2022-ben, hiszen

a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon az előkelő ötödik helyet szerezték meg,

nyáron pedig a német-görög közös rendezésű junior-világbajnokság vár rájuk, ami a játékosok utolsó utánpótlástornája lesz.

Az egyhetes felkészülés utolsó napjaiban Szerbia korosztályos legjobbjaival is összecsapott a Sótonyi László által irányított együttes: a vendégek sem panaszkodhatnak a 2022-es évükre, hiszen az említett Eb-n bronzérmet szereztek, az eredménnyel pedig – a magyarokhoz hasonlóan – kvalifikálták magukat a júniusi vb-re. 

Ezekkel az előjelekkel csaptak össze előbb péntek délután a fiatalok: az első félidő kimondottan szorosan alakult, a legnagyobb magyar előny pedig épp a szünetre alakult ki: öt góllal húztak el a hazaiak. A folytatásban aszerbek közel jártak ahhoz, hogy ledolgozzák a hátrányukat, ám állták a sarat a magyar fiatalok, akik remek utolsó 15 percet játszva nyertek 31–27-re. A meccs legeredményesebbje Ludmán Marcell lett 8 góllal.

A visszavágót szombaton rendezték, ami jóval simábban alakult: elöl és hátul is jól muzsikáltak a hazaiak, Mikler Krisztián közel 50 %-os hatékonysággal védett, míg támadásban mindenki hozzátette a magáét, különösképp a ferencvárosi Csörgő Kristóf. Az irányító hibátlanul lőtt, nyolcból nyolc kísérlete a kapuban kötött ki, a magyar juniorok pedig 35–20-ra diadalmaskodtak.

(A kiemelt kép forrása: NEKA/Tompos Gábor)