UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-15 10:53

Bemutatkozott a MOL Fehérvár FC első csapatában Cserkuti-Németh Olivér

Az U17-es válogatottban számításba vett Cserkuti-Németh Olivér az NK Osijek elleni vesztes edzőmérkőzésen csereként mutatkozhatott be a Mol Fehérvár első csapatában.

Eljött a bemutatkozás ideje: a MOL Fehérvár FC első csapatában lépett pályára az U17-es válogatott csatár, Cserkuti-Németh Olivér. A székesfehérváriak kötelékében 2020 nyara óta pallérozódó tehetség a 69. percben csereként állt be a horvát NK Osijek elleni edzőmérkőzésen, amelyet 1–0-ra az eszékiek nyertek meg. A 2006-os születésű ifjonc így értékelte szereplését a klub honlapjának:

Úgy érzem, elsőre nem volt rossz a játékom, de tisztában vagyok azzal, hogy még nagyon sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy stabil felnőtt játékossá váljak. Ennek érdekében azonban mindent megteszek az edzéseken, ha pedig legközelebb is játéklehetőséget kapok az első csapatban, akkor igyekszem azzal élni.

A 2022–2023-as idény őszi szezonjában tizenegyszer lépett kezdőként pályára és 6 gólt szerzett az U17-es Kiemelt csoportban, csapata jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán. Teljesítményével kivívta a Huszti Szabolcs vezetőedzés és stábja bizalmát, december óta ugyanis – a 17 éves Pető Milánhoz hasonlóan – az NB I nyolcadik helyezettjének edzéseit látogatja.

 

A játékos teljes nyilatkozata a klub honlapján, IDE kattintva olvasható.

(Kiemelt kép: Cserkuti-Németh Olivér. Forrás: molfehervarfc.hu)