UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 1.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-19 11:24

Kerkez Milos Európa toptehetségei között

A magyar válogatott 19 éves balhátvédje, Kerkez Milos is felkerült a Football Wonderkids listájára, amelyen az európai klubcsapatok legtöbb gólpasszt adó U23-as védői szerepelnek.

Az U23-as európai tehetségekkel foglalkozó Football Wonderkids Twitter-oldal friss, szerdai statisztikájában az AZ Alkmaar 19 éves magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos hat gólpasszal holtveresnyben a 4. helyen áll Európa legtöbb gólpasszt elérő, 23 éves vagy annál fiatalabb védője között. Az összeállításban a klubcsapatban, valamennyi tétmeccsen jegyzett gólpasszok szerepelnek – Kerkez az Európa-konferencialigában érte el mind a hat gólpasszát, hármat a selejtezőben, hármat a csoportkörben. A védő idén debütált a válogatottban (négy meccsen szerepelt a nemzeti csapatban), és Luxemburg ellen ott is gólpasszt adott, de az a fenti statisztikában nem szerepel – írja az NSO.

Az Alkmaarban két gólt is szerző Kerkezt a gólpasszok számában a Football Wonderkids rangsorában a portugál Sporting egyszeres spanyol válogatott jobbhátvédje, Pedro Porro, a Slavia Prahában játszó cseh David Jurásek (ők ketten 10-10 gólpasszal állnak) és a belga Louis Patris (OH Leuven, 8 gólpassz) előzi meg.

A teljes lista ITT érhető el.

(A kiemelt kép forrása: Nemzeti Sport / Szabó Miklós)