UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-20 20:58

A Dániából érkező Fehér Péter a Budapest Honvéd-MFA új szakmai igazgatója

Mint arról beszámoltunk, néhány napja közös megegyezéssel szerződést bontott a Budapest Honvéd Simon Miklóssal, a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatójával. A piros-feketék mostanra meg is találták a szakember utódját, ugyanis dániai, de magyar szakember érkezik a Magyar Futball Akadémiára: a jövőben Fehér Péter lesz a Honvéd utánpótlás-nevelő központjának szakmai igazgatója – adta hírül a honvedfc.hu.

„Péter személyében olyan szakember érkezik klubunkhoz, akinek megvan a szükséges tapasztalata ahhoz, hogy miként kell egy hatékony, a nemzetközi piacon is kompetitív utánpótlás-képzést felépíteni az alapoktól – mondta Kun Gergely, a Budapest Honvéd ügyvezetője. – Nemcsak futballszakmai oldalról segíthet nekünk, hanem a maximalista és támogató közeg kialakításában, amely hozzájárul a tehetségeink kiteljesedéséhez. Nem az a fontos, hogy javítsa az egyes korosztályok eredményességét, hanem, hogy olyan sportolói karaktereket építsünk, akik a nemzetközi közegben is megállják a helyüket. Erőnlétileg, technikailag, taktikailag, mentálisan, minden tekintetben legyenek készen arra, hogy nemzetközi porondon, vagy akár topligában is jól teljesítsenek és 17-18 évesen már olyan személyiségek legyenek, akik alkalmasak a fenti célok megvalósítására. Péter olyan közegből érkezik, ahol ez természetes és sikeresen működik, szeretnénk, ha nálunk is így lenne.“

Fehér Péter magyar szülők gyermekeként Dániában született és nőtt fel, majd a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát. 2006-ban kezdett el dolgozni a Nordsjaelland utánpótlásában (sőt, az egyik alapítója volt az egyesület akadémiájának), amely az utóbbi 20 évben az egyik legjobb észak-európai nevelőklubbá nőtte ki magát: minden évben van legalább egy, de inkább két-három jelentős játékosértékesítése, miközben a dán bajnoki címet és kupát nyerő felnőttcsapat is támaszkodhat az akadémiáról érkezőkre.

(Kiemelt képen: Fehér Péter (jobbra) és Kun Gergely / Forrás: honvedfc.hu)