UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-20 08:58

Féltávnál az FTC és a NEKA vezet az U16-os fiúbajnokságban

Hamarosan visszatér a téli szünetről az U16-os fiúk élvonalbeli kézilabda-bajnoksága, a csapatok pedig tűkön ülve várják a folytatást, amelyben szoros versenyfutás várható.

Február első napján tér vissza az U16-os fiú kézilabdázók élvonalbeli bajnoksága, amely december közepén vonult el másfél hónapos téli szünetre.

A folytatásban nagy izgalmak várhatók, ugyanis az élen pontegyenlőséggel áll a Ferencvárosi TC és a Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótlás-együttese: a két gárda egyaránt tizenkét győzelemmel és egy vereséggel fejezte be az őszi szezont.

Az FTC kiütéses győzelemmel kezdett a Győr ellen, ám rögtön a második összecsapásán mattolták: a Tatabánya ellen idegenben 28–27-re kapott ki a fővárosi csapat. Ezt követően azonban nem ingott meg a teljesítménye: sorozatban tizenegy meccsen nyert, és élre állt a bajnokságban, köszönhetően többek mellett az addig hibátlan NEKA idegenbeli kiütésének a hetedik körben. A Ferencváros 29–12-re nyert Balatonbogláron. 

Az egymás elleni eredmény és a gólkülönbség tekintetében is jobb tehát a Ferencváros a NEKA csapatánál, ám bármelyik féltől elég egy apró hiba, hogy a rivális lépéselőnybe kerüljön; izgalmas folytatásra van kilátás. Nem szabad megfeledkezni az éllovas duót négy ponttal lemaradva üldöző BFKA-Veszprém, Tatabánya párosról, amelyek jelenleg a harmadik helyért csatáznak, ám könnyedén beszállhatnak még a bajnoki címért folyó harcba is. Négyes döntőt ebben a korosztályban nem rendeznek, a maradék tizenhárom fordulóban dől majd el az aranyérem sorsa.

(A kiemelt képen: a Ferencváros U16-os fiúcsapata az Éles KISE elleni bajnoki előtt / Forrás: FTC Kézilabda Akadémia)