UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-01-24 09:11

Jól kezdte az évet a leányválogatott Szerbiában

Az elmúlt napokban népes csapattal bizonyított szerbiai nemzetközi ökölvívóversenyen a magyar női szakág, a küldöttségben pedig számos utánpótláskorú sportoló is helyet kapott, sőt érmet is szerzett.

Nem kellett sokat várni az év első komoly nemzetközi ökölvívó-megméretésére a női szakág képviselőinek: a magyar csapat magas létszámmal, tizennyolc fővel képviseltette magát a szerbiai női Nemzetek Kupáján. Az eseményen minden korosztályban szurkolhattunk magyar indulónak, akik közül többen a fináléba is beverekedték magukat.

A serdülők között az újonc Dorkó Laura verekedte be magát a döntőbe, míg a junioroknál Talpas Roxána mellett Nyögéri Sára és Rába Noémi is a fináléig menetelt – utóbbi kettő egymással nézhetett farkasszemet, végül Rába nyakába került az aranyérem. A második döntős napon jött el az ifjúságiak ideje, az érempaletta pedig tovább bővült: Turbucz Klaudia és Komjáthi Nóra is magabiztosan vette az akadályt, utóbbinak meg sem kellett izzadnia, már az első menetben véget vetettek a meccsének. A felnőttek között sem jöttek zavarba a fiatalok, a 19 esztendős Mezei Petra egyhangú pontozással verte a szerb ellenfelét, az U22-es Hoffmann Réka viszont ezüstéremmel fejezte be a „nagyok” között a viadalt.

„A serdülők először mutathatták meg magukat a válogatottban, közülük Dorkó Laura szoros összecsapáson kapott ki a döntőben, ami nagyon szép kezdés; emellett még egy bronz született a korosztályban. Be lettek dobva a mély vízbe a kicsik – kezdi a női válogatott vezetőedzője, Seres Attila az Utánpótlássportnak. – A juniorjaink remekül szerepeltek, az 52 kilogrammosok között ráadásul magyar döntő alakult ki.

Örömteli, hogy ennyi tehetséges lány alkotja ezt a korosztályt. Látszott még a teljesítményeken, hogy év eleje van, ennek ellenére eredményes napokat zártunk, nincs ok a panaszra.

Az ifik esetében igazán tavasszal indul majd be a bokszélet, addig kell csúcsformába kerülni, hiszen Európa-bajnokság közeleg, ám előtte is lesznek komoly feladatok, mint például a Dracula Open februárban. A hivatalos meccsek mellett rengeteg felkészülési összecsapáson vettek részt az ökölvívóink, ami minden eseményen elengedhetetlen a tapasztalatszerzés szempontjából. A keretekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy több élversenyzőnk, például Hámori Luca is pihenőt kapott a sűrű év vége miatt.”

(A kiemelt kép forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)