UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-24 12:07

Nívós nemzetközi tornán szerzett bronzérmet a HSA NEKA

A harmadik helyet szerezte meg a javarészt utánpótláskorú kézilabdázók által felálló HSA NEKA csapata a Horvátországban rendezett Darko Pupovac-emléktornán; a nívós mezőnyben a Telekom Veszprém nyert, amelyben a 20 esztendős Lukács Péter is megmutatta a tudását.

A bajnoki szünetet kihasználva a horvátországi Porecben edzőtáborozott a múlt héten a férfi NB I-ben szereplő HSA NEKA, amely a négynapos Darko Pupovac-emléktornán is részt vett. Az együttes a hiányzók miatt a szokásosnál is alacsonyabb átlagéletkorral, több 18 év alatti akadémistával kiegészülve vágott neki a megméretésnek, amelyen a Telekom Veszprém is elindult.

A balatonbogláriak egy csoportba kerültek a horvát Nexe és az osztrák Fivers csapatával, míg a másik triót a Veszprém mellett a házigazda Porec és a szlovén Dobova alkotta. A NEKA az első találkozóján 43–36-ra kapott ki az Európa Ligás Nexétől, majd 32–29-re legyőzte a Fiverst, így készülhetett a bronzmeccsre, ahol a házigazda Porec együttesével került szembe. A Sótonyi László vezette gárda magabiztos, 31–24-es sikerrel szerezte meg a harmadik helyet.

„A tornán megszerzett harmadik hely nagyon értékes, hasznos tapasztalatokkal zártuk ezt a néhány napot. Jövő keddtől folytatjuk a munkát, hiszen szűk két hét múlva már Magyar Kupa találkozón kell pályára lépnünk” – idézi a szakembert a neka.hu.

A tornán villogtak a fiatalok: a NEKA-ból a 19 éves Szilágyi Benjámin 15 találattal az ötödik, a 20 éves Krakovszki Bence 13-mal a nyolcadik helyen végzett a góllövőlistán. 
Azonban nem ők voltak az egyedüli magyar fiatalok, akik letették a névjegyüket: az aranyérmes Telekom Veszprémben a 20 esztendős Lukács Péter is 13-szor talált be, a győztes csapat harmadik legeredményesebb játékosa lett.

(A kiemelt képen: a HSA NEKA játékosai a poreci tornán / Forrás: HSA NEKA)