UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-27 12:25

Németh András a Hamburg csapatához szerződött

A magyar felnőtt labdarúgó-válogatottban nemrégiben bemutatkozó 20 éves támadó, Németh András 2026-ig írt alá a német másodosztályú Hamburg csapatához.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Genk második csapatához átirányított 20 esztendős csatárt, Németh Andrást a Sunderland is megkörnyékezte, aki végül mégsem Angliában kötött ki.

Sajtóhírek szerint a válogatott támadóért 750 ezer eurót fizetnek a Hamburg csapata. Németh 2026-ig szóló szerződést írt alá.

„András modern középcsatár, aki nemcsak kiváló befejező, hanem jól érti a játékot is. Már a nyáron kinéztük magunknak, és azt gondoltuk, hogy több aspektusban is remek potenciállal rendelkezik. A tárgyalások során lenyűgöző volt látni, hogy mennyire elkötelezett a HSV és a játékfelfogásunk iránt” – idézi Jonas Boldtot, a Hamburger SV sportigazgatóját az NSO.

„Tetszik, ahogyan a HSV játszik, feltörekvő játékosokkal és domináns támadójátékkal. Ezek és a vezetőedzővel való beszélgetés együtt meggyőztek arról, hogy itt folytassam. Szeretnék ennek az egésznek a részese lenni, és alig várom, hogy a találkozzak a szurkolókkal az elképesztő stadionban” – mondta Németh András.

A Hamburg 17 mérkőzés után 11 győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel áll a német másodosztály második helyén, két pontra az első helyezett Darmstadttól. A hatszoros német bajnok, BEK- és KEK-győztes, patinás klub 2018-as kiesése óta az ötödik idényét tölti a másodosztályban.

(A kiemelt képen: Németh András a Hamburg mezével / Forrás: Twitter/HSV)