UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-28 11:48

Három utánpótláskorú játékosával is hosszabbított a HSA NEKA

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I-es férficsapatában szereplő utánpótláskorú játékosok közül Kovács Tamás, Kathi Sándor és Temesvári Gábor is meghosszabbította a szerződését.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia a honlapján jelentette be, hogy három, a férfi NB I-es csapatban szereplő utánpótláskorú játékosával is szerződést hosszabbít. Kathi Sándor (18) és Temesvári Gábor (20) újabb két évig erősíti az együttest, míg Kovács Tamás (18) további egy évig biztosan marad Balatonbogláron.

A felnőttélvonal 9. helyén álló gárda 18 esztendős játékosaira a pályán kívül is komoly feladat vár: érettségire készülnek. Kovács – aki 2022 szeptemberében hat góllal debütált az első osztályban a Balatonfüred ellen – ifjúsági válogatott játékos, aki már a junior nemzeti csapatba is meghívást kapott. Az NB I jelenlegi évadában 9 mérkőzésen 25 találatnál jár. A jobbátlövő Kathi 17 évesen mutatkozott be az élvonalban, a NEKA mellett pedig a BFKA Balatonfüred NB I/B-s együttesében is szerepel. A 210 cm magas Temesvári sem adós az NB I-es gólokkal, 9 meccsen 24-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

(A kiemelt képen: (balról) Kathi Sándor, Kovács Tamás, Mocsai Tamás ügyvezető és Temesvári Gábor / Forrás: NEKA)