UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-01-28 17:30

Mészáros Eszter aranyérmes a jakartai vk-versenyen

A 20 éves Mészáros Eszter nyerte a légpuskás sportlövők jakartai felnőtt-világkupaversenyét.

Pályafutása második egyéni világkupaverseny-győzelmét ünnepelheti a felnőttek között a MATE-GEAC 20 éves sportlövője, Mészáros Eszter, aki

remek teljesítménnyel szerzett aranyérmet az indonéz fővárosban, Jakartában.

A tokiói olimpikon a 10 méteres légpuskás versenyszám alapversenyében figyelemre méltó eredménnyel, 632 körrel a legjobb volt a nívós mezőnyben, majd a nyolc közül Aneta Stankiewicz-cel azonos körmennyiséggel jutott döntőbe. Az aranyért vívott csatában Mészáros koncentráltabb maradt lengyel riválisánál, és 16–10-es győzelemmel szerezte meg az első helyet.

„Nagyon örülök, hogy jól indítottam az évet, és hogy megszereztem a második egyéni világkupa-aranyamat – értékelt a Nemzeti Sportnak az eredményhirdetés után Mészáros Eszter. – Az alapversennyel elégedett voltam, és a döntőben is nagy reményekkel léptem lőállásba. Kicsit mérges is voltam magamra, hogy az utóbbi időben nem úgy sikerültek a döntők, mint szerettem volna, és az alapverseny után úgy éreztem, illene megnyernem a finálét is. Döcögősen indult, de éreztem, hogy bennem van a jó eredmény, és amikor rosszul kezdek egy döntőt, sokszor könnyebb feljönni, mert ilyenkor nincs más irány, csak előre. Ezúttal is sikerült, az aranymeccs előtt köregyenlőségben álltunk a lengyel Aneta Stankiewicz-cel, nagyon izgalmas verseny volt.”

A női mezőny másik magyar indulója, a szintén 20 esztendős Bajos Gitta a 33. helyen végzett, míg a férfiaknál Péni István és Pekler Zalán is bejutott a döntőbe, előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik helyen zárta a viadalt.

(Kiemelt képen: Mészáros Eszter Forrás: MSSZ)