UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-01-28 17:06

Sikeres utánpótlás-konferenciát rendezett a szövetség

A hazai vízilabda-szövetség neves szakemberekkel, szövetségi kapitányokkal tartott utánpótlás-konferenciát az MVM Dome-ban.

Pénteken nagy érdeklődés mellett az MVM Dome-ban rendezte meg az év első utánpótlás-konferenciáját a Magyar Vízilabda-szövetség. Az eseményt a szövetség elnöke, Madaras Norbert nyitotta meg, aki röviden beszámolt a legfontosabb feladatairól és elképzeléseiről, a jelenlévő edzőkhöz, szakemberekhez fordulva pedig, úgy fogalmazott, hogy:

„A jövő az utánpótlásban, a ti kezetekben van.”

Ezt követően a szövetség új sportszakmai vezetője, dr. Gór-Nagy Miklós beszélt a pozíciójáról, majd Székely Bulcsú, az utánpótlás-bizottság elnöke vette át a szót. Székely beszámolt az év korosztályos sikereiről, és kiemelte, hogy a magyar utánpótlás többek között gyorsaságban és agresszivitásban is jelentőset lépett előre, a remek eredmények hátterében pedig mások mellett a válogatottak egymásra épülő munkája, az egyéni és a centerképzés is ott áll. „Az utánpótlásban elvégzett munka minőségét nem az eredmények határozzák meg, ezek mindössze jó visszajelzései annak, hogy jó úton járunk” – mondta.

A férfiválogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt „Taktikai repertoár, támadásépítés, Párizs 2024 program” címmel tartott előadást, a női nemzeti csapatot irányító Bíró Attila pedig a „Fiatalokkal szemben támasztott szakmai igények” témakörében osztotta meg gondolatait. Az eseményen Cseh Sándor, a férfiutánpótlás szakmai igazgatója lépett utolsóként pódiumra, és beszélt többek között a jelen és a jövő kiemelkedő feladatairól, a hiányoságokról és erősségekről is.

A tervek szerint a szövetség hasonló utánpótlás-konferenciát negyed- vagy harmadévente tart a jövőben.

(Kiemelt képen: Székely Bulcsú előadása; Fotó: Derencsényi István/MVLSZ; Forrás: MVLSZ)