UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2023-01-30 17:09

Gokart: Lewis Hamilton korábbi csapatában kezdte a szezont ifj. Gender Tamás

A 12 éves magyar gokartversenyző, ifj. Gender Tamás a 22. lett a WSK Champions Cup első idei versenyhétvégéjén az olaszországi Lonatóban.

A rangos WSK-sorozat első állomásán, a WSK Champions Cupon kezdte meg első teljes szezonját az OK Junior kategóriában ifj. Gender Tamás.

A 12 esztendős gokartos az egykoron Lewis Hamiltont is a soraiban tudó Parolin Racing Kart gyári pilótájaként vágott neki a 2023-as idénynek.

(Az olasz WSK Promotions által rendezett World Series of Karting-sorozat a Champions of the Future és a CIK-FIA futamok mellett a gokartozás legmagasabb szintjét képviseli, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei Forma-1-es mezőnynek a 75%-a, azaz a 20-ból 15 pilóta rajthoz állt korábban legalább egy WSK-versenyen.Az évek során pedig későbbi F1-es világbajnokok is letették a névjegyüket a WSK-ban, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a 2016-os világbajnok Nico Rosberg pedig éppen a Parolin Racing Kartnál tette mindezt.)

Az elmúlt hét végén az olaszországi Lonatóban rendezett WSK Champions Cupon indult az idei versenyszezon. Gender sikeres versenyen van túl: 

bejutott a döntőbe, majd ott 14 helyet javítva a 22. pozícióban végzett.

A HUMDA által támogatott sportoló úgy érezte, talán még ennél is jobb eredményt érhetett volna el, ha az elődöntőben nem kényszerül rá, hogy négy új gumit használjon el.

„Nagyon sikeres versenyhétvégét zártunk. A gyári csapat, a Parolin Racing Kart erre a futamra még nem jött el, úgyhogy a Parolin vázát használó Modena Kart csapatnál teljesítettük a hétvégét. Meg kellett szokni az új környezetet, de nagyon gyorsan ment a beilleszkedés, és szerencsére a szerelőm és a coach-om ugyanaz volt, mint korábban, ami azért könnyebbséget jelentett. A decemberi valenciai futam óta ez volt az első versenyem, ami összességében remekül sikerült. Gyorsan fel tudtam venni a ritmust, rengeteget előztem, habár az első előfutamban tíz kör után elment a tapadás, de a csapat másnapra orvosolni tudta ezt a problémát, és szombaton már tökéletesen működött a gokartom. Ez meglátszott a további előfutamokon, hiszen nagyon sokat tudtam előzni” – értékelt ifj. Gender Tamás.

(Forrás: tamasgender.com)