UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-01-30 13:13

Nem sikerült a nyolcas döntőbe jutás az U16-os leányválogatottnak a fedett pályás csapat Eb-selejtezőkön

A Bak-Szabó Norina, Benke-Giosanu Izabella, Bíró Melinda összeállítású U16-os leány teniszválogatott a hatodik helyen zárta franciaországi selejtezőcsoportját, ezzel nem jutott tovább a fedett pályás csapat Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe.

A Gulyás István vezette U16-os lányok igencsak nehéz sorsolást kaptak, ugyanis az első kiemelt csehekkel kezdtek a franciaországi fedett pályás csapat Európa-bajnoki selejtezőtorna nyolcas mezőnyében. (Az első és a második helyezett kvalifikált az Eb nyolcas döntőjébe.)

Érvényesült is a papírforma: a Bak-Szabó Norina, Benke-Giosanu Izabella, Bíró Melinda felállású magyar csapat 3–0-ra elbukta a párharcot. Bak-Szabó és Bíró is kikapott egyesben, majd a Bak-Szabó, Benke-Giosanu páros ugyancsak alulmaradt, így a mieink az 5-8. helyért folytathatták. Az észtek ellen javítottak is a lányok: Bíró megnyerte az egyes meccsét, Benke-Giosanu viszont vereséget szenvedett, így a Bak-Szabó, Bíró kettősön múlottt a párharc sorsa – Norina és Melinda végül simán győzött, ezzel pedig 2–1-es sikert aratott a válogatott. A záró napon az ötödik hely volt a tét a házigazda franciákkal szemben: Benke-Giosanu Izabella és Bíró Melinda is szoros meccset vívott egyesben, de egyiküknek sem sikerült nyerni (0–2), míg a párost már nem játszották le. A magyar együttes a hatodik helyen végzett a selejtezőben, és lemaradt a nyolcas döntőbe kerülésről. A mieinket legyőző csehek és a lengyelek zártak a továbbjutást érő első két helyen.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Az U16-os fiúk, illetve az U14-es fiúk és lányok a héten, február 3. és 5. között szerepelnek az Eb-selejtezőkön.

(Kiemelt képen (balról): Benke-Giosanu Izabella, Bak-Szabó Norina és Bíró Melinda / Forrás: MTSZ)