UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-01-31 17:33

Balogh Kira utolsóéves ifjúságiként megtalálta a siker receptjét

A békésiek 18 éves asztaliteniszezője, Balogh Kira az ifjúsági top 16-bajnokság után a felnőtt Budapest-bajnokságon sem talált legyőzőre, eközben pedig nemzetközi porondon is mind jobb teljesítményt nyújt.

A decemberi ifjúsági leány top 16-bajnokságon Balogh Kira remek formában zárta a tavalyi évet: egyetlen vereséget leszámítva valamennyi (kilenc) meccsét megnyerte, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel az Ormai-csarnokban. A Békési Ifjúsági Asztaliteniszért Alapítvány 18 esztendős fiatalja ezután az új évben is hasonlóan folytatta: január utolsó hétvégéjén a felnőtt Budapest-bajnokságon is diadalmaskodott. (Hozzátartozik a teljes képhez, hogy a felnőttválogatott játékosai nem indultak a versenyen.)

„Őszintén megvallva, az elmúlt időszakban többet és keményebben is edzem, mint korábban. Mivel itthon, Békésen sajnos nagyon kevés a minőségi edzőpartner, így megpróbálok minél gyakrabban Budapestre járni, a válogatott edzéseire – mondta Balogh az Utánpótlássportnak. –

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány hívására csatlakozhattam a felnőttekhez, és a „nagyokkal” készülhetek. Ami önmagában hatalmas lehetőség számomra. Nyilvánvalóan, a felnőttek sokkal magasabb szintet képviselnek, nekem is fel kell nőnöm ehhez, mert jóval intenzívebb az ottani edzésmunka, mint amihez a korábbiakban hozzászoktam. Ugyanakkor hosszú távon mindenképpen sokat fogok profitálni ebből.

Kira mindeközben januárban az osztrák nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is jól szerepelt: legjobb magyarként a negyeddöntőig jutott Linzben.

„Az elmúlt két-három évben – a tavalyi korosztályos Eb-t leszámítva – alig indultam nemzetközi versenyeken, így

ez a linzi eredmény némiképp váratlanul jött.

Még az edzőim is meglepődtek kicsit. Úgy érzem, sokat fejlődtem, bízom benne, utolsóéves ifiként ezt sikerült nemzetközi porondon is egyre többször bebizonyítani, a mostani eredmények nagy önbizalmat adnak a folytatásra.

A fő versenyem idén a nyári Európa-bajnokság lesz. Vegyes párosban Szántosi Dáviddal ígéretes párost alkothatunk, tavaly a nyolcaddöntőig jutottunk, mindezt úgy, hogy azt megelőzően szinte egyáltalán nem gyakoroltunk közösen.

Eközben viszont az asztalitenisz mellett a tanulás terén is sűrű hónapok várnak rám, ugyanis érettségi előtt állok. Igyekszem mindkét fronton jól venni az akadályokat.”

(Kiemelt kép forrása: MOATSZ)