UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-01-31 11:42

Első felnőtt nemzetközi versenyére készül Buza Rafael

A decemberben 18 évesen felnőtt országos bajnokságot nyerő ökölvívó, Buza Rafael a Bocskai-emlékversenyen szerepelhet először a „nagyok” nemzetközi mezőnyében.

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 18 éves versenyzője, Buza Rafael hamar megmutatta a tudását, hiszen már serdülőként Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett 2018-ban, a fejlődése pedig nem tört meg, amit további komoly eredmények bizonyítottak. Tavaly – utolsó éves ifistaként – a korosztály Eb-jén és vb-jén is a pontszerző ötödik helyen végzett, decemberben pedig a felnőtt országos bajnokságon első alkalommal indulva megnyerte a 67 kilogrammos kategóriát.

A fiatal a felnőttek nemzetközi porondján a február 6-án kezdődő 67. Bocskai István-emlékversenyen debütálhat, amelyen a hazai szövetség beszámolója szerint rendkívül erős, a korábbiaknál is nagyobb mezőny várható.

„Jól sikerült a felkészülésem, remek formában érzem magam. Kemény edzéseken vagyok túl, bízom benne, hogy meghozza a gyümölcsét a versenyen. A sérülések elkerültek, így folyamatosan teljes értékű munkát tudtam végezni.

Ez lesz az első felnőtt nemzetközi versenyem, ki akarok adni magamból mindent, ami csak bennem van; meglátjuk mire lesz elég a roppant erős mezőnyben.

Az év végi tréningek sokat segítettek, hogy beleerősödjek a hatvanhét kilogrammba, amelyben az idén bokszolok majd. Az edzések mellett a tanulmányaimra is figyelnem kell, mert májusban érettségi vár rám, ezért kicsit nehezebb volt összehozni az edzéseket” – idézi a hazai szövetség honlapja Buzát.

(A kiemelt kép forrása: MÖSZ)