UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-02-05 09:17

Az U16-os fiúk és az U14-es lányok is bejutottak a nyolcas döntőbe a fedett pályás csapat Eb-n

Két-két győzelmével az U16-os fiú és az U14-es leány teniszválogatott is biztosan az első két hely valamelyikén zárja a fedett pályás Európa-bajnoki selejtezőtornáját, ezzel pedig kvalifikálta magát a nyolccsapatos Eb-döntőre.

Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron összeállítású U16-os fiúválogatott előbb 3–0-ra verte a luxemburgiakat a hollandiai Eb-selejtezőtorna negyeddöntőjében, majd a legjobb négy között

a mieink a házigazda hollandokat is 3–0-ra győzték le, ezzel a Fekete Rudolf vezette együttes kiharcolta a továbbjutást,

és biztosan ott lesz a február második felében rendezendő nyolcas Eb-döntőben. (A nyolccsapatos selejtezőcsoportok első két helyezettje mehet tovább.) A csoportelsőségért vasárnap a németekkel találkoznak a fiúk.

Nemcsek Gréta, Mihálka Anna, Kálmán Luca felállású U14-es leányválogatott is sikerrel vette az akadályt a lengyelországi selejtezőkön. Bocskay József tanítványai

kezdésként magabiztosan, 3–0-ra nyertek az írek ellen, majd a továbbjutásért 2–1-re múlták felül a svájciakat,

így az U16-os fiúkhoz hasonlóan az U14-es lányok ugyancsak kijutottak az Európa-bajnokságra. A selejtező vasárnapi döntőjében a hazai lengyelek várnak a mieinkre.

A Kiss Domonkos, Somogyi Ábel és Mokán István összetételű U14-es fiúcsapat szintén Lengyelországban szerepelt, azonban nekik nem sikerült bravúrt okozni az első körben, az első kiemelt franciák ellen (0–3). Majd Kisantal Péter válogatottja az 5-8. helyért a ciprusiaktól is kikapott (1–2), így vasárnap a hetedik hely lesz a tét a lettek ellen.

(Kiemelt képen (balról): az U16-os fiúválogatott tagjai, Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron és Fekete Rudolf szövetségi edző / Forrás: MTSZ)