UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-09 20:55

Küzdelmes meccsen kikapott az írektől az U17-es válogatott felkészülési meccsen

Az U17-es labdarúgó-válogatott egygólos vereséget szenvedett az írektől a spanyolországi edzőtábora első mérkőzésén.

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott bő három hónap múlva kezdi meg szereplését a kontinenstornán, a felkészülés februári állomásán a spanyolországi San Pedro del Pinatarban edzőtáborozik a csapat. Az összetartás első mérkőzésén csütörtökön az ír együttes volt a mieink ellenfele – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Az első negyedóra nagy küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, az írek viszont az első helyzetükből megszerezték a vezetést. A szünetig a magyarok nem tudták feltörni az ellenfél védekezését, a támadózónában nem voltak kellően pontosak, így igazán nagy helyzet nem alakult ki az írek kapuja előtt.

A második félidőt jól kezdte a válogatott, több ígéretes lehetősége is akadt a mieinknek, de továbbra sem bizonyultak kellően élesnek a kapu előtt, miközben arra is ügyelniük kellett, hogy ne adjanak területet a veszélyesen kontrázó íreknek. A mérkőzés hajrában már inkább a küzdelem dominált a pályán, a nagyobb helyzetek ebben a periódusban az ellenfél előtt adódtak, de gól nem született a lefújásig, így Írország 1–0-ra megnyerte a találkozót. A két csapat szombaton ismét megmérkőzik egymással.

Végig határozott, férfias küzdelem zajlott a pályán, rengeteg párharccal. Az első félidő kiegyenlített volt, de az íreknek sikerült gólt szerezniük, a fordulás után pedig hiába domináltunk, és javult fel a szélsőjátékunk, a kialakított helyzeteket nem tudtuk értékesíteni.

A mérkőzés utolsó húsz percében ismét a párharcok domináltak, mindkét csapat próbált gólt szerezni, de kissé kapkodós, pontatlan lett a játék. Két nap múlva újabb mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy pontosabb lesz a játékunk, és eredményességben is sikerül előrelépnünk" – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

ÍrországMagyarország 10 (10)
Magyarország: Yaakobisvili Áron – Lengyel Noel (Girsik Attila, 63.), Umathum Ádám (Manuel Burghart, 63.) Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba – Tóth Levente, Balabás Bence, Bagi Ádám (Vidnyánszki Mátyás, 76.) – Szabó Szilárd (Somfalvi Bence, 63.), Simon Benedek (Bogdán Hunor, 72.), Varga Zétény

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)