UtánpótlásSport
2024. május 15.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-02-11 19:22

Döntetlen játszott az U17-es válogatott az írekkel felkészülési meccsen

A csütörtöki egygólos vereség után az U17-es labdarúgó-válogatott ezúttal gólnélküli döntetlenre végzett az írek elleni második spanyolországi felkészülési mérkőzésen.

A májusi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott szombaton ismét megmérkőzött az írekkel a spanyolországi edzőtáborban. Belvon Attila kilenc helyen változtatott a csütörtöki mérkőzés (0–1) kezdőcsapatán, csak Umathum Ádám és Szabó Szilárd maradt a kezdőben a második meccsre – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A találkozó első félideje jelentős magyar fölényt hozott, de hiába birtokolták a mieink jóval többet a labdát, mint az ellenfél, a támadóharmadban nem tudtak mit kezdeni a tömörülő ír védelemmel. Egy-két lehetőség adódott ugyan a magyar csapat előtt, de a befejezések nem sikerültek, a lövéseket blokkolták az ellenfél játékosai.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, a mieink kevesebbszer értek fel az ír kapu elé. A kilencven perc alatt nem született gól, Belvon Attila válogatottja hiába állt a meccs összképe alapján közelebb a győzelemhez, be kellett érnie a döntetlennel.

Az első félidőben magasan az ellenfél fölé nőttünk játékban, a tizenhatoson belüli megoldásaink azonban nem voltak jók, sokkal hatékonyabban kellett volna támadnunk ahhoz, hogy feltörjük a stabilan védekező írek hátsó alakzatát.

A második féldő már kiegyenlített játékot hozott, sikerült ugyan levédekeznünk az ellenfél támadásait, de bőven lehet hiányérzetem, mert az utolsó passzokig rendben volt a játékunk, de az ellenfél tizenhatosánál rendre rossz döntéseket hozunk" – értékelt a találkozót követően Belvon Attila.

MagyarországÍrország 00
Magyarország: Lehoczki Bendegúz  Girsik Attila, Umathum Ádám, Kubicsek Levente, Mohai Bálint (Hornyák Csaba, 73.)  Fenyő Noah (Balabás Bence, 63.), Somfalvi Bence, Vidnyánszky Mátyás  Szabó Szilárd (Varga Zétény, 63.), Bogdán Hunor (Katona István, 63.), Molnár Csaba (Manuel Burghart, 73.)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)